18. 05. 2021.
Olujno nevrijeme u Banjaluci: Više naselja bez struje, voda ušla u podrume i dvorišta (FOTO)

Olujno nevrijeme u Banjaluci: Više naselja bez struje, voda ušla u podrume i dvorišta (FOTO)

Olujno nevrijeme u Banjaluci: Više naselja bez struje, voda ušla u podrume i dvorišta (FOTO)

Zbog nevremena, koje je juče u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatilo Banju Luku, došlo je do kvara na dalekovodu, tako da su od sinoć od 18.00 sati bez električne energije dijelovi naselja Rekavice, Kola, Bukvalek, Zalužani, Javorani, Stričići i Bronzani majdan.

Kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku dana.

Jak vjetar koji je sinoć duvao u Banjaluci srušio je i krov na dijelu zgrade Pravnog i Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u ulici Stepe Stepanovića.

Ispred Ekonomskog fakulteta, u neposrednoj blizini, srušeno je stablo, a u ulici Kralja Petra II Karađorđevića jak jugozapadni vjetar srušio je veliko stablo koje je oštetilo dva automobila.

U čitavom gradu vjetar je sinoć lomio grane drveća i prevrtao reklamne panoe

Rječica Dragočajka kod Banje Luke izlila se protekle noći na sedam oklonih domaćinstava, ali zahvaljujući angažmanu spomenutih službi i građana nije došlo do prodiranja vode u stambene i pomoćne objekte, već samo u dvorišta i okolne saobraćajnice.

ekonomski fakultet 1 ekonomski fakultet 2

Određen broj vreća je napunjen pijeskom i postavljen na ugrožena područja, potvrđeno je u banjalučkom gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i teritorijalne vatrogasne jedinice.

Takođe, ekipe su sinoć intervenisale i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, gdje je došlo do prodiranja vode u podrumske prostorije u kojima je smještena apoteka.

Brzom intervencijom vatrogasaca ispumpana je voda, čime je spriječena materijalna šteta.

Usljed jakog nevremena intervenisala je i vatrogasna jedinica na uklanjanju oborenih grana u nekoliko ulica.

Po prijavi građana, intervenisala je i Komunalna policija u ulicama gdje je došlo do rušenja reklamnih panoa, a obavljen je nadzor vezano za granje i stabla javnog zelenila koji su pali usljed jakog vjetra.

Na licu mjesta utvrđeno je da se na trotoaru i zelenoj površini nalazi više grana i jedno stablo koje je palo.

Obaviješteni su radnici “Tamarisa” i naloženo je uklanjanje.

kucica balon

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender