13. 05. 2021.
Rječica Dragočajka izlila se rano jutros na sedam domaćinstava u Banjaluci

Rječica Dragočajka izlila se rano jutros na sedam domaćinstava u Banjaluci

Rječica Dragočajka izlila se rano jutros na sedam domaćinstava u Banjaluci

Rječica Dragočajka izlila se rano jutros na sedam domaćinstava u Banjaluci, a, zahvaljujući angažmanu službi Civiline zaštite, Vatrogasne jedinice i Gorske službe spašavanja i građana, voda nije prodrla u stambene i pomoćne objekte, već samo u dvorišta i na okolne saobraćajnice.

Na ugrožena područja postavljene su vreće napunjene pijeskom, potvrđeno je u Odsjeku za poslove civilne zaštite grada Banjaluka i teritorijalne vatrogasne jedinice.

Zbog jakog nevremena koje je Banjaluku zahvatilo juče poslije podne i uveče, pripadnici ovih službi tokom noći su intervenisali i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, gdje je voda prodrla u podrumske prostorije u kojima je smještena apoteka. Voda je ispumpana brzom intervencijom vatrogasaca i spriječena je materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica uklanjala je oborene grane u ulicama Prvog krajiškog korpusa, Mirka Kovačevića, kralja Petra, Tarasa Ševčenka, Miloša Obilića, Braće Pantića, Ranka Šipke, Zdravka Dejanovića, te kod “Vitaminke” i Kasarne “Kozara”.

Komunalna policija je, po prijavi građana, intervenisala u ulicama vojvode Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Krajiških brigada, kralja Petra Prvog Karađorđevića, gdje su se srušili reklamni panoi, te u ulici Sokolovac.

U Ulici kralja Petra Drugog, zbog jakog vjetra, na trotoar i zelenu površinu palo je više grana i jedno stablo.

Nevrijeme je izazvalo i kvar na dalekovodu, a sinoć od 18.00 časova bez struje su dijelovi naselja Rekavice, Kola, Bukvalek, Zalužani, Javorani, Stričići i Bronzani Majdan.

Kvar bi trebalo da bude saniran u toku dana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender