12. 05. 2021.
Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Vučić: Ako Hrvati odustanu od kupovine oružja, odustaće i Srbija

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija odustati od namjere da kupuje defanzivno oružje istog trenutka kad u Hrvatskoj kažu da će odustati od kupovine ofanzivnog.
“One sekunde kad kažu da neće to da urade – mi nećemo da kupujemo ništa. Vi recite da nećete kupovati ofanzivno, a mi nećemo ni defanzivno oružje”, rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska projekta “Beograd na vodi”.

Vučić je napomenuo da je Hrvatska kupila pancer haubice, uzela licence za borbena vozila, da nabavlja lansirne rampe za balističke rakete.

“Nećemo kupovati rakete iste snage ili jednako skupe, nego hoćemo odbrambene sisteme. To je prosto, ali `ajde nećemo ni zaštitne, ali nemojte ni vi da uzimate ofanzivna oružja”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija svoj novac ulaže u privredu, dodavši da u oružje neće da ulaže ništa ili ne mnogo, ako Hrvatska odluči da se ne naoružava raketama.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije briga o regionu i miru u regionu, i sa Hrvatima i ostalima- prenijeli su beogradski mediji.

Kada je riječ o dvoje otetih srpskih državljana u Libiji, Vučić je rekao da su živi i da građani Srbije već sutra mogu da očekuju dobre informacije o tom slučaju.

“Imaćete jednu dobru informaciju koliko sutra. Veoma važnu informaciju”, poručio je Vučić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender