14. 05. 2021.
Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Aerodrom Banja Luka: Planiramo letove za Beč, Cirih i Minhen

“Aerodromi RS” planiraju uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima, i to prije svega prema Beču, Cirihu i Minhenu, rekao je direktor ovog preduzeća Miroslav Janjić.

U planu poslovanja “Aerodorma RS” za 2016. godinu navedeno je da je jedan od prioriteta i planova i uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima.

– Planiramo uspostavljanje avio-saobraćaja prema evropskim destinacijama odakle će naši putnici imati bolje konekcije u odnosu na postojeće. Na kraju, putnici su ti koji govore šta žele i prema kojim destinacijama žele da lete najčešće – rekao je Janjić i dodao da je uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima stalno opredjeljenje ARS.

O uspostavljanju novih avio-linija, Janjić kaže da pregovaraju i sa “Er Srbijom”, kao i sa drugim partnerima.

ARS planiraju da u ovoj godini, u skladu sa Ekonomskom politikom RS, izrade i Prostorno-plansku dokumentaciju, otpočnu gradnju kargo objekta, te prošire putnički terminal i nabave aerodromsku opremu koja nedostaje.

– Takođe je u planu zadržavanje statusa međunarodnog aerodroma, održavanje maksimalne otvorenosti aerodroma, te sertifikacija zaposlenih – navedeno je u planu.

U ARS su kazali da će na osnovu Odluke Narodne skupštine RS pristupiti i izradi Prostornog plana za područje posebne namjene za period do 2035. godine.

Preduzeće Aerodromi RS planira da ovu godinu završi sa dobiti od 304.500 maraka, te da realizuje 1.070 letova.

– Takođe, u planu je prevoz 21.000 putnika, te 3.120 tona tereta – navedeno je u Planu poslovanja ARS.

Aerodromi RS i ove godine će, kao i u 2015. godini, zapošljavati 62 radnika za čije je plate planirano izdvojiti 1,16 miliona KM. Plan poslovanja Aerodroma RS za period od 2016. do 2018. godine biće razmatran na Skupštini akcionara ARS, koja je zakazana za 22. januar.

Beograd

Miroslav Janjić rekao je da će Aerodrmi RS nastojati da ponovo uvedu svakodnevno liniju na relaciji Beograd Banjaluka.

– Trenutno tri puta sedmično ima let na relaciji Banjaluka – Beograd – rekao je Janjić.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender