12. 05. 2021.
Stiven Sigal kod Vučića: Otvaram aikido školu u Srbiji

Stiven Sigal kod Vučića: Otvaram aikido školu u Srbiji

Sigal: Dovešću Holivud u Srbiju

Holivudskom superstaru Stivenu Sigalu, nekoliko dana nakon što dobio državljanstvo Srbije, premijer Vučić je uručio “papire“ – pasoš i ličnu kartu. Sigal je na zakazani sastanak sa Vučićem kasnio desetak minuta zbog poznatih beogradskih gužvi u saobraćaju, posebno u špicu. Veliki broj fotoreportera i kamermana pratio je ovaj, za Sigala, svečani događaj. Nekoliko minuta prije Sigala, Vučić je ušao u prostoriju u kojoj je primio čuvenog glumca.

– Interesuje me za koga li će glasati. Vjerovatno za radikale ili Dveri – našalio se Vučić uoči dolaska Sigala.

Poslije fotografisanja prilikom svečanog čina uručenja pasoša i lične karte, Sigal i Vučić su proveli oko pola sata u razgovoru iza zatvorenih vrata.

– Nisam primio srpsko državljanstvo da bih reprezentovao Srbiju u inostranstvu. Prihvatio sam državljanstvo zato što vjerujem da bih mogao mnogo toga da učinim za Srbiju u Srbiji – rekao je poznati holivudski glumac i majstor borilačkih vještina Stiven Sigal.

– Јedna od najvažnijih stvari o kojoj razmišljam je da dovedem u Srbiju mnogo filmskih ekipa. U Srbiji imate skoro sve – pejzaže, terene, arhitekturu… Možete da snimate u Srbiji, a da to izgleda da je snimljeno bilo gdje u svijetu. Želim da dovedem Holivud u Srbiju, čitavu filmsku zajednicu, i da uvedem kompletnu filmsku infrastrukturu. To su stvari o kojima razmišljam. Rekao sam premijeru da bih volio da budem zadužen za borilačke vještine, prije svega aikido, i to su stvari kojima mislim da se posvetim u Srbiji. Generalno, razmišljam o tome šta mogu da učinim ovdje – rekao je Sigal u prvom razgovoru za medije nakon što mu je premijer Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu.

On je dodao da dosta toga zna o nekad čuvenom filmskom studiju u Košutnjaku, koji je odavno van funkcije i pretvara se u ruševine.

– Nešto bi se moglo obnoviti, a nešto ne. Dosta smo razgovarali o tom studiju i smatram da bi trebalo dovesti razne stručnjake da pogledaju koja bi se postrojenja mogla na prikladan način obnoviti. Imam želju da dovedem prave ljude u Srbiju da pokrenu posao – rekao je poznati glumac.

Sigal je, takođe, zainteresovan i za obnovu Kalmičkog budističkog hrama koji je postojao u Beogradu između 1929. i 1940. godine.

– Od nekog sam čuo da je Srbija imala prvi budistički hram u Evropi. Јoš uvijek istražujem šta se desilo sa kalmičkim narodom, pogledao sam neke dokumente, i ako je to istina, to je nešto što bih s velikim uživanjem uradio i za šta sam dobio blagoslov premijera – istakao je on.

Sigal je dodao da se nada da će veoma brzo ponovo doći u Srbiju, najvjerovatnije za pet do šest nedjelja.

– Moram da se vratim u Ameriku, potom idem u Rumuniju, pa na Tajland. Rumunija je dovoljno blizu, pa bih mogao ponovo da navratim – rekao je on.

Stiven Sigal, koji je sa svojom bluz grupom nastupio za Novu godinu ispred Skupštine Srbije u Beogradu, kazao je da je prihvatio molbu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da svira na “Egzitu”, ali da još uvijek nije preciziran datum kad će nastupiti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender