14. 05. 2021.
U novogodišnjoj noći hladno, stiže i snijeg

U novogodišnjoj noći hladno, stiže i snijeg

Poslijepodne naoblačenje, kiša i snijeg, temperatura oko 10

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana jače naoblačenje sa zapada, koje će poslije podne i u noći na petak uvjetovat kišu u nizinama, a u planinskim djelovima susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 2, na jugu zemlje od 1 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu od 7 do 11.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, na planinama snijeg. Tokom dana, kiša će i u nizinama postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Više padavina u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu od 8 do 12.

Subota: U našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog smjera. U noći na nedjelju jačanje vjetra u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1, na jugu zemlje od 1 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu od 4 do 10.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender