15. 05. 2021.
Ministar Mektić se počastio BMW-om od 100.000 KM

Ministar Mektić se počastio BMW-om od 100.000 KM

Ministar Mektić se počastio BMW-om od 100.000 KM

Tačno 100.000 KM zahvaćeno je iz budžetske kase Ministarstva bezbjednosti BiH za kupovinu najnovije limuzine BMW 5, koja će do kraja ovog mandata biti službeno vozilo Dragana Mektića, prvog čovjeka ovog ministarstva, saznaju “Nezavisne”.

Tako će naš državni ministar, koji se brine za bezbjednost svih u državi, inače deklarisani borac protiv kriminala i svih vidova korupcije, uskoro sjesti u vozilo koje, s druge strane, običan smrtnik u BiH može samo da sanja i gleda na reklamama.

Prema saznanjima “Nezavisnih”, aranžman o kupovini nove limuzine sklopljen je 14. decembra prošle godine, a auto-diler koji je prodao BMW “peticu” Ministarstvu bezbjednosti je “Auto-centar Tomić” d.o.o. iz Mostara, inače generalni zastupnik BMW vozila za BiH.

Kupovinu nove limuzine je juče potvrdio i sam ministar Mektić.

“To će biti moje službeno vozilo, jer trenutno vozim automobil star 13-14 godina, koji je totalno nesiguran”, rekao je on.

Na pitanje zašto je vozilo moralo da bude iz top klase i plaćeno čak 100.000 KM, odgovora da se uklopio u Pravilnik Savjeta ministara.

“Zaista ne želim da radim ovaj posao s nesigurnim vozilom. Uostalom, kupujemo vozilo koje će služiti Ministarstvu narednih desetak godina”, zaključuje Mektić.

Vrijedi podsjetiti, prethodni saziv Savjeta ministara, nakon “divlje” kupovine svega i svačega, usvojio je Pravilnik o načinu korištenja i kupovine vozila u institucijama BiH.

Prema tom pravilniku, državnim ministrima je dozvoljena kupovina vozila više srednje klase, onih do 100.000 KM, u šta se Mektić ukopio, iako je nadasve sporna moralnost ovakve kupovine u državi u kojoj je broj nezaposlenih odavno premašio brojku od pola miliona.

Ipak, ministar bebjednosti još nije osjetio čari najnovije BMW-ove limuzine, jer još nije isporučena Ministarstvu. Kod ovakvih javnih nabavki na isporuku se obično čeka od dva do tri mjeseca, pa bi, prema toj računici, Mektić novi BMW mogao dobiti najkasnije prije proljeća.

Do tada će biti primoran da se vozi u audiju Q7, limuzini koja je čak 2003. godište.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender