13. 05. 2021.
„Si-En-En“ otkrio da je Dikaprio dobitnik Oskara?

„Si-En-En“ otkrio da je Dikaprio dobitnik Oskara?

Obavljene nominacije za oskara: Nova šansa za Di Kapria

Leonardo Di Kaprio, Met Dejmon i Edi Redmejn nominovani su za Oskara u kategoriji za najboljeg glumca, a Bri Larson, Kejt Blanšet i DŽenifer Lorens za najbolju glumicu.
Nominovani su i Majkl Fasbender za ulogu u filmu “Stiv DŽobs” i Brajan Krenston za “Trambo”.

Za ulogu u trileru Alehandra Gonzalesa Injaritua “Povratnik” Di Kaprio je važio za favorita u toj kategoriji još i prije nego što su objavljene nominacije. Di Kaprio je do sada pet puta bio nominovan za Oskara.

Dejmon je već dobio to priznanje, zajedno sa Benom Aflekom, za scenario za film “Dobri Vil Hanting”, ali nijedna od dvije nominacije za glumački rad do sada mu nije donijela uspjeh.

Među pretendentima za nagradu za najboljeg sporednog glumca su Tom Hardi, Kristijan Bejl, Mark Rufalo, Mark Rajlens i Silvester Stalone, koji je prije nekoliko dana dobio nagradu Zlatni globus za film “Krid – nasljeđe Rokija”.

Za najbolju žensku ulogu američka filmska akademija nominovala je Bri Larson, Kejt Blanšet i DŽenifer Lorens.

Blanšetova već ima dva Oskara za glavnu i epizodnu ulogu, a to joj je šesta nominacija.

Bri Larson, koja je prije nekoliko dana osvojila Zlatni globus, prvi put je nominovana za najprestižnije filmsko priznanje.

Lorensovoj je to četvrta nominacija, a nagrada joj je pripala 2013. godine.

Među nominovanima su i Šarlota Rempling i Sirša Ronan. U kategoriji za najbolju žensku epizodnu ulogu nominovane su Runi Mara, Kejt Vinslet, Alisija Vikander, DŽenifer DŽejson Li i Rejčel Makadams.

Ceremonija uručivanja nagrada biće održana u Holivudu 28. februara. Glavne godišnje nacionalne filmske nagrade SAD Oskar dodjeljuje Američka akademija filmske umjetnosti i nauke.

Najveći broj nominacija, 12, ima film “Povratnik”, a za njim slijedi “Pobjesnjeli Maks: Autoput bijesa”, koji ima 10 nominacija.

Interesantno je da je bez glavne nominacije ostao glavni ovogodišnji hit, posljednja epizoda kosmičke sage “Zvjezdani ratovi: Buđenje sile”, sa svega pet nominacija, kao i melodrama “Kerol” koja je, takođe, dobila pet nominacija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender