13. 05. 2021.
Vučić odlučio: Vanredni izbori u Srbiji

Vučić odlučio: Vanredni izbori u Srbiji

Vučić odlučio: Vanredni izbori u Srbiji

Lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je na sjednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

“Idemo na izbore, idemo u pobjedu”, rekao je Vučić, nakon čega je dobio dugačak aplauz članova stranke.

„Ne želim da ugrozim budućnost Srbije, troškovi će biti nikakvi ili manji nego ikada, a ja ću raditi u Vladi kao i do sada dok narod na izborima ne odluči“, dodao je on.

Kako kaže, „hoću da se razlikujemo od njih“.

„Kada protivnici kažu da žele da se stvari mijenjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči“, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su prije vlast držali „sa obje ruke“.

Nakon toga, Vučić je istakao da „se nikada nismo plašili volje naroda“.

„Danas imamo prave partnere na svijetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka poslije izbora treba da bude ista – šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reformama“, kaže Vučić.

On navodi da je „dobro da budemo kritikovani i napadani, ali je dobro i da imamo jasan put odgovorne i jasne politike i to niko ne može da pobijedi“.

Lider SNS je nakon toga od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maj „kako im poslije izbora u slučaju loših rezultata ne bi bio na teretu“ i kako bi zbog toga mogli da se izjasne.

„Izbori pred nama biće veoma teški. Veoma, veoma teški. Potcijeniti protivnika prije izbora je velika glupost. Potcijeniti protivnika poslije izbora je podlost.Moramo da pobijedimo čista srca“, naveo je premijer

Vučić je nakon toga pozvao pripadnike svoje stranke da vode poštenu i dobru kampanju „jer građani Srbije će znati da izaberu“.

„Ne plašite se one narodne ’dva loša ubiše Miloša’. Kada pošteno izađete pred ljude i pokažete šta ste uradili, narod će znati da izabere“, rekao je Vučić i na kraju se odbornicima obratio sa „hrabro u promjene, živjela Srbija, živjela Srpska napredna stranka“.

„Prošlo je godinu dana od kako smo formirali Vladu Srbije. Vlada je formirana u teško vrijeme, kada smo zahvaljujući nesposobnosti onih koji su deceniju upravljali Srbijom bili pred kolapsom, bankrotom, kada smo imali najvišu stopu nezaposlenosti i kada su Srbijom upravljali tajkuni“, rekao je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja.

Kako kaže, „radili smo marljivo, marljivije od bilo koga drugog, postali pouzdan partner i sačuvali odnose sa tradicionalnim prijateljima“.

„Tadašnja elita je svjesno odbijala da ide naprijed, deset godina nije napravljen nijedan korak ka ključnim tačkama. Mi smo prve ozbiljne korake napravili. Bili smo u Briselu, niko nije riješavao taj gordijev čvor, iako se to Srbima nije dopadalo“, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima i pored toga je SNS na KiM osvojila 52 posto glasova.

„O uspjesima Srbije govore svi iz svijeta, pa i MMF koji je ’u njihovo vrijeme’ 2011. godine pobjegao iz Srbije glavom bez obzira. Borimo se protiv korupcije, teško i naporno svakog dana. Tajkuni i kriminalci više ne upravljaju Srbijom“, rekao je premijer.

Vučić je nakon toga istakao da „i najbolji računar ponekad zabaguje pa mu je potrebno resetovanje, što ne znači da nije najbolji računar“.

On navodi da je Srbija danas „sidro i simbol stabilnosti“ i da mu se smiju kada kaže gde je slavio Novu godinu – „ovde u Srbiji, na svom radnom mjestu“.

Kako kaže, „politika nije matematika i brojevi, politika je život“.

Kako kaže, na izbore se ide kako bi se „razriješio društveni sukob koji blokira reforme“ i da je vladi potreban pun mandat „kako bi do 2020. dovršila započete reforme koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put“.

Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba.

Prema njegovim riječima, stranka i vlada koju je ona formirala nailaze na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta mijenja.

“Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje”, rekao je Vučić.

“Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbijedila im privilegije”, rekao je Vučić i dodao da je taj “centar otpora” deset godina blokirao bilo kakve promjene i napredak zemlje.

“Srbija je u stanju latentnog društvenog sukoba od kada je SNS preuzeo vlast i formirao vladu, jer smo riješili da razbijemo spregu političara, tajkuna, kriminala i korupcije”, objasnio je Vučić.

Previše je u Srbiji, rekao je, onih koji su htjeli da žive od svojih stavova a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono što imaju, onih koji kradu”, rekao je, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušli, kako je rekao, da bi ostvarili sve moguće privilegije.

“Namjera da se preduzmu mjere od koji su svi bježali, a prije svega one na ekonomskom planu, donijela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbiji ugled u svijetu kakav nije imala u novijoj istoriji”, podsetio je Vučić.

Srbija je dans na dobrom i stabilnom putu, ekonomski i politički, a to nam priznaju sve relevantne institucije i organizacije u svijetu, poručio je Vučić.

On je rekao da je za pobjedu potreban karakter, a kad ima srca i karaktera onda neuspjeh ne postoji, naveo je Vučić i poručio da Srbija do 2020. mora da bude uređena država na pragu Evrope, a bez društvenih sukoba koji su sada prisutni.

“Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja a rade ono što su radili oni prije mene”, poručio je lider SNS.

“Hoću tim koji neće da se reklamira, nego da radi”, poručio je partijskom članstvu i dodao: “I hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima i pošaljem ih tamo gdje pripadaju”.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender