14. 05. 2021.
Danas bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst

Danas bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst

Danas bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst

U Banjaluci će danas, povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, biti održana bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za Časni krst ove godine bi trebalo da pliva 35 mladića. Poobjednik će biti darovan zlatnikom, a ostali plivači prigodnim poklonima.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služiće u Sabornom hramu Hrista Spasitelja Svetu arhijerejsku liturgiju, koja je zakazana za 9.00 časova.

Nakon liturgije, u 12.00 časova, ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja krenuće bogojavljenska litija ulicama grada ka Gradskom, odnosno mostu Patre, gdje će takmičari u Vrbasu plivati za Časni krst.

Zbog održavanja bogojavljanske liturgije, u okviru koje je predviđeno kretanje svečane litije od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do Gradskog mosta, biće obustavljen saobraćaj od 11.00 do 14.00 časova.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, zatim Marije Bursać, na dijelu od Kninske do kralja Petra Prvog Karađorđevića, te Bulevar cara Dušana, na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Ulice Đure Daničića.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender