13. 05. 2021.
Renault povlači 15.800 Captura

Renault povlači 15.800 Captura

Renault povlači 15.800 Captura

Renault povlači 15.800 Captura da bi popravio sisteme kontrole izduvnih gasova, a u isto vrijeme će ponuditi dobrovoljno unapređenje sistema za oko 700.000 vozila.

Očigledno je da francuska marka želi da izbjegne Volkswagenovu sudbinu.

Opoziv se odnosi na modele sa 110 ks. Renault će takođe ponuditi modifikaciju softvera za sporna vozila, da bi se redukovali nivoi azotnih oksida.

Ispravka na motorima će biti dostupna za vozila sa Evro 6 dizel motorima, rekao je Tijeri Bolor. „Mi ne varamo, samo se usklađujemo sa normama, i ne pokušavamo da prevarimo kupce“, dodao je on.

Francuski „Les Echos“ je izvestio u subotu da su Renault, Ford i Mercedes-Benz došli „pod lupu“ vlasti nakon što su se pokazala odstupanja vrijednosti između realnog saobraćaja i laboratorijskih testova, kada je riječ o nekim dizel modelima. Captur, Espace i neimenovani SUV su imali nivo emisije azotnih oksida znatno iznad dozvoljenog, piše „Les Echos“. Francuska je započela istragu u vezi sa dizel modelima nakon što je VW priznao da je manipulisao sa spornim softverom.

Francuska istraga je uključila 100 nasumično odabranih vozila, uključujući 25 Renaultovih primeraka. Renault je izjavio da testiranje neće rezultirati daljim povlačenjima vozila.

Francuska marka je izgubila 3,3 milijarde evra tržišne vrijednosti od kada je obejlodanjeno da je policija upala u tri objekta kompanije u Francuskoj.

Popravljanje filtera na Capturu zahteva oko pola dana po motoru. Nekorektni filteri su se aktivirali između 17 i 35 stepeni Celzijusa. Evropski testovi se obavljaju pri temperaturama između 20 i 30 stepeni Celzijusa, dok su stvarne prosječne temperature u Parizu dosta niže. Prosječne dnevne temperature su bile iznad 17 stepeni samo između maja i septembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender