11. 05. 2021.
Dodik podnio dvije tužbe za klevetu, Bosić stoji iza svega što je rekao

Dodik podnio dvije tužbe za klevetu, Bosić stoji iza svega što je rekao

Bosić mora platiti Dodiku 6.000 KM zbog nanošenja duševne boli

Osnovni sud u Banjaluci donio je presudu prema kojoj predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić mora da isplati Miloradu Dodiku 6.000 KM kazne zbog klevete i da plati 2.400 KM troškova suđenja.

U Osnovnom sudu u Banjaluci rečeno je da je Sud 15. januara donio nepravosnažnu presudu u predmetu “Dodik-Bosić”, a na koju stranke imaju pravo žalbe u roku 30 dana.

U banjalučkom Osnovnom sudu su naveli da će po pravosnažnosti presude moći da daju više informacija.

Goran Bubić, advokat Milorada Dodika, rekao je da je odluka Osnovnog suda u Banjaluci očekivana s obzirom na izvedene dokaze.

– Bosić je preko medija vršio pritisak na sud, što je kao javni zvaničnik u Parlamentarnoj skupštini BiH trebalo i morao da izbjegne, posebno u periodu od zaključenja rasprave do prvostepene presude – istakao je Bubić.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je presuda Osnovnog suda Banjaluka očekivana i naveo da je sudija Snježana Savić prihvatila nalaz vještaka neuropsihijatrijske struke o “teškom psihičkom stanju Milorada Dodika” koje je, kako kaže, tobože nastalo zbog izjave da je ukrao milione, a da je odbila sve njegove svjedoke.

Bosić dodaje da “sudija svoju presudu bazira na tvrdnji da Milorad Dodik nije ukrao zato što nije pravosnažno presuđen”, dodavši da on “nikada nije ni tvrdio da je Dodik pravosnažno presuđen, nego da je ukrao milione”.

Milorad Dodik tužio je prošle godine Mladena Bosića zbog klevete tražeći naknadu štete od 10.000 KM.

(SRNA)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender