13. 05. 2021.
Hrvatska se naoružava zbog Republike Srpske !?

Hrvatska se naoružava zbog Republike Srpske !?

Hrvatska se naoružava zbog Republike Srpske !?

Hrvatska je od Amerike zatražila balističke rakete jer Dodikovu najavu referenduma protiv institucija BiH vidi kao prijetnju sopstvenoj bezbjednosti, piše srpski nedeljnik NIN u tekstu “Zveckanje oružjem na Balkanu: Srpsko-hrvatski pusti san o naoružavanju”

– Ante Kotromanović, odlazeći ministar odbrane Hrvatske, zaćutao je pred medijima. Neki bi rekli konačno. A na pitanje šta je suština priče oko hrvatske nabavke balističkih raketa od SAD, što je proizvelo srpsku reakciju kontrapretnjom kupovine ruskog antiraketnog sistema, njegov blizak saradnik, želeći da ostane anoniman, kaže za NIN: „Šta je suština?! Suština je Dodik!“ Za našeg sagovornika i hrvatske nacionaliste, koji su za nabavku raketnog naoružanja, nema izraženijeg neprijatelja „od te ekipe, od Ivančića (?) do Dodika“ – piše u tekstu beogradskog nedjeljnika.

Misteriozni sagovornik ovih novina navodno prijeti:

– Ukoliko Dodik raspiše referendum, moramo imati spreman odgovor. Mi nećemo dozvoliti veliku Srbiju, iako nas NATO neće podržati ako napadnemo Banjaluku!

On dodaje da zvanične vojne snage Hrvatske ne žele novi rat, “ali brza raketna akcija, vjeruju ratni veterani, i jake nacionalističke struje, baš kao i Kotromanović, bila bi opcija u slučaju Dodikovog referenduma za otcjepljenje Republike Srpske” (!?)

Pozivajući sa izvore u Zagrebu, NIN navodi kako hrvatski stručnjaci vjeruju da bi ratne igre nanijele ozbiljnu štetu tamošnjoj ekonomiji. S druge strane, Srbija je uvjerena da bi rakete u Zagrebu ugrozile Beograd, pa se „ruski medvjed“ ponudio da “Srbiju privije u svoj čvrsti zagrljaj”.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender