12. 05. 2021.
U Kuljanima najduža banjalučka ulica

U Kuljanima najduža banjalučka ulica

U Kuljanima najduža banjalučka ulica

Najduža ulica u gradu od 4.100 metara je Prva kuljanska ulica u naselju Kuljani, a uz ovaj epitet ima još jedan, kako tvrde njeni mještani, a to je – najlošija.

Na pitanje šta u ovoj ulici nedostaje, mještani bez dvoumljenja odgovaraju da su to sanacija i proširenje. Ulica je uska, nema trotoar, a i puna je rupa.

“Ovo je najgora ulica što može biti u gradu. Možda su još takve glavne ulice kroz naselja Česma i Priječani. Ulica nam je problem broj jedan”, pričaju mještani Siniša Marjanović i Drago Milojević, podsjećajući da su još prije tri godine mještani pokrenuli potpisivanje peticije za sanaciju Prve kuljanske ulice.

U ovom naselju kažu da ima 5.000 kuća, ali tačan broj mještana nije poznat jer ima i mnogo višečlanih porodica.

“Samo u mojoj kući nas ima sedmoro, od toga četvoro djece. Tu u komšiluku ima jedna dvanaestočlana porodica, a znam i jedna osmočlana”, kaže Marjanović.

I drugi mještani na prvo mjesto stavljaju prijeko potrebnu sanaciju ulice.

“Treba ulicu izgraditi kako valja, a sve drugo imamo: nekoliko prodavnica, školu, autobusku liniju”, priča Đuro Knežević, koji je u ovo naselje doselio iz Bihaća prije četiri godine.

Prije deceniju i po u Prvoj kuljanskoj ulici nije bilo pola sadašnjih kuća.

“Kad sam došao ovdje nije bilo ništa, a pogledajte sada – sve imanja sa po 300 kvadrata. Prije petnaestak godina do moje bila je samo jedna kuća i kafana i ništa više”, rekao je Aleksandar Zubić, mještanin.

Ova ulica je žila kucavica čitavog naselja i na nju se naslanja još 26 krakova, a još značajnije je što je u slučaju bilo kakvog zastoja saobraćaja od prijedorske petlje prema Ramićima alternativni pravac s te strane grada.

U Savjetu MZ Kuljani kažu da se poslije svake kiše i nevremena pojavljuju rupe na putu, te da je sanacija više nego neophodna.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender