13. 05. 2021.
Banjaluka: Markirana odjeća “iz druge ruke”

Banjaluka: Markirana odjeća “iz druge ruke”

Banjaluka: Markirana odjeća “iz druge ruke”

“Ko ima stila oblači se u second hand šopovima” postala je ideja vodilja za mnoge Banjalučane, što pokazuju i gužve u brojnim radnjama tog tipa u najvećem gradu Srpske.

Pravilo da su u radnjama polovne odjeće oblače samo oni sa “plićim džepom” više ne važi. Trgovine polovnom robom predstavljaju pravo mjesto za šopingholičare koji za male pare traže markiranu garderobu.Oni koji su se prije pitali kako neko može da nosi tuđe stvari, sada mijenjaju mišljenje. Sve one koji vole modu i imaju individualan i kreativan stil pronaći ćete kako kupuju u radnjama polovne garderobe.To potvrđuju i gužve u brojnim prodavnicama ovog tipa u Banjaluci, pa čak i u samom centru grada.

“Iskrena da budem, nisam prije posjećivala ove radnje, ali drugarice su me uvjerile da se tu može naći super jeftinih stvari i bile su u pravu. Inače volim taj retro stil i sada sam redovan kupac”, rekla nam je jedna Banjalučanka.

Za otprilike 20 KM, možete se obući od glave do pete, naravno u zavisnosti od onoga što volite nositi. Tako se majice mogu kupiti već za dvije KM, hlače od pet, haljine od četiri KM, ali i bunde od 150 maraka. Od brendova koji su nama poznati najčešće ćete naći H&M, Esprit, Zara, Mango, S.Oliver i slično, mada kako su nam rekli sva je ta odjeća markirana samo za neke nikad nismo čuli.

Ovo je samo dio asortimana prodaje na koje smo naišli u prodavnicama polovne odjeće u gradu, kojima je zajedničko to da u njima možete pronaći kvalitetnu, a jeftinu robu.

“Odjeća je iz uvoza, najčešće iz Njemačke, a kupuje se uglavnom na kilogram ili na vreće. Roba je klasirana, pa ako želite kvalitetniju odjeću morate i platiti više. Sva je ta odjeća markirana, ali su to manje poznate firme za nas”, rekla nam je radnica jedne prodavnice polovnom robom u Banjaluci.

Da ove radnje ne posjećuju samo siromašni, nego i “dobrostojeći” građani, potvrdili su nam i u second hand šopu “Druga šansa”.

“Sada se u second hand trgovinama oblače svi. To je postao trend jer se tu mogu naći fenomenalne stvari iz inostranstva koje su uglavnom markirane. Te marke ne možete naći kod nas. Ja volim reći da se svako ko ima stila oblači u second hand-u”, rekla nam je Sanja iz butika Druga šansa, dodajući kako njena prodavnica nije baš kao ostale u gradu.

“Ja baš biram robu koju ću prodati i uglavnom je nabavljam iz Engleske, trudim se naći marke kojih kod nas nema, i dosta kupujem preko interneta. Dosta drugih radnji robu nabavlja u vrećama na neviđeno, ali tu se zna naći dosta loših stvari. Bolje platiti više, ali imati kvalitetnu robu, zato su kod mene stvari možda malo skuplje, ali je kvalitet zagarantovan. U mojoj radnji je 80 odsto novih stvari sa etiketom”, objasnila je Sanja za MONDO i otkrila da se najviše traže haljine i kaputi, ali i kožne jakne za koje ćete morati izdvojiti oko 100 KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender