15. 05. 2021.
Neće ona niđe: Zlatna medalja ostaje u Beogradu

Neće ona niđe: Zlatna medalja ostaje u Beogradu

Neće ona niđe: Zlatna medalja ostaje u Beogradu

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope pobjedom nad Crnom Gorom 10:8, pred 16.000 gledalaca u Kombank areni!

Ekipa Dejana Savića osvojila je treće uzastopno zlato na kontinentalnim takmičenjima i tako izjednačila rekokrd koji je SSSR držao od 1983/1987.

Teško da teže nije moglo, ali slađe da slađe nije moglo biti! Selekcija Srbije drugi put uzastopno odbranila je zlatnu medalju na evropskim prvenstvima i na najljepši način u prepunoj Beogradskoj areni protiv fantastične Crne Gore stigla do sedme zlatne medalje u svojoj istoriji – 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).

Pošteno je publika u najvećoj dvorani u ovom dijelu Evrope morala da se preznoji, dugo su Crnogorci kontrolisali igru i rezultat, ali su Delfini u odlučujućim trenucima meča bili na visini zadatka i zasluženo se popeli na krov Evrope!

arena

Prvo je bilo planirano da kapacitet arene bude 11.000, a onda su organizatori riješili da puste u prodaju još 5.000 ulaznica. Ispostavilo se da su pogodili u centar mete. Jer, reprezentacija Srbije je u finalu Prvenstva Evrope protiv Crne Gore dobila podršku kakva se ne pamti na jednoj vaterpolo utakmici.

Grmilo je u areni tokom intoniranja himne “Bože pravde” i Crnogorci su imali podršku tokom intoniranja himne

„Oj, svijetla majska zoro“, ali sa tribina su se čuli i zvižduci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender