15. 05. 2021.
“Agrokomerc” dobio novog vlasnika za 12 miliona KM

“Agrokomerc” dobio novog vlasnika za 12 miliona KM

“Agrokomerc” dobio novog vlasnika za 12 miliona KM

Na trećem ročištu u Opštinskom sudu Velika Kladuša održana je prodaja usmenim javnim nadmetanjem nekretnina prehrambene industrije preduzeća “Agrokomerc” površine 76.382 m2.

Najboljom ponudom u iznosu od čak 12 miliona KM ocijenjena je ona kompanije EIN Natural iz Sarajeva koja je preko tvrtke EIN d.o.o. u vlasništvu Nihada Imamovića.

Ovaj poznati sarajevski biznismen ima 30 dana da uplati milionski iznos čime bi i službeno postao vlasnik vrijedne imovine.

Ovu informaciju je za Faktor potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora Agrokomerca Fadil Bihorac koji je kazao kako je tačno da je ponuda kompanije EIN Natural ocijenjena kao najbolja.

“Oni imaju rok od mjesec dana da uplate predviđeni novac, a ukoliko ne uplate, onda se ide na drugog najboljeg ponuđača i to kompaniju Silsila koja je ponudila 5,2 miliona KM. Treća najbolja ponuda je od Razvojne banke FBiH i to u iznosu od 2,2 miliona KM”, objašnjava Bihorac.

Nije želio komentarisati nedavni razvoj događaja, samo je rekao kako očekuje poštovanje procedura predviđenih zakonom.

“U svakom slučaju dobro je da se ovako završilo, jer su na taj način osujećeni planovi pojedinih lobija da nekretnine kupe za jednu marku”, kazao je Bihorac te dodao da tu prvenstveno misli na tužbu kompanije Lijanovići d.o.o.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender