11. 05. 2021.
U Crnoj Gori postoji ćelija Al-Kaide?

U Crnoj Gori postoji ćelija Al-Kaide?

U Crnoj Gori postoji ćelija Al-Kaide?

Turska ambasada potvrdila je i zvanično identitet stranca koji se od ljetos nalazi u pritvoru zbog lažnog pasoša, a koji tvrdi da bježi od “Al-Kaide”, koja svoju ćeliju ima i u Crnoj Gori.

Njegovo pravo ime nije Ali Ilhan Ismail, već Jusuf Celaletin Biceru. Rođen je u Istanbulu 1960. godine i državljanin je Turske, a ne Sirije, kako je tvrdio.

Sudija kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić je ovog 56-godišnjaka osudila na sedam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a kazna mu ističe 6. februara.

Tokom sudskog postupka bilo je oprečnih informacija o njegovom porijeklu. Ranije je pojasnio da je tako morao da uradi, jer ga, kako tvrdi, traže “Al-Kaida” i Islamska država, koji su mu, navodno, ubili cijelu porodicu. Ovaj Sirijac sa turskim državljanstvom tvrdi da u Crnoj Gori postoji ćelija “Al-Kaide”. Kaže i da mu je turska vlada 2002. godine dala turski identitet da bi ga zaštitila i konstatovao da nije mogao biti utvrđen njegov identitet, jer se ne nalazi na spisku Interpola. Suđenju je u petak prisustvovao predstavnik UNHCR-a Slobodan Raščanin.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender