12. 05. 2021.
Banja Luka: Nagrađeni najbolji osnovci

Banja Luka: Nagrađeni najbolji osnovci

Banja Luka: Nagrađeni najbolji osnovci

Najbolji učenici iz 29 osnovnih škola dobili su od Grada Banja Luka novčanu nagradu u iznosu od po 100 KM i poklon knjigu „Banja Luka pjesmom opjevana“, autora Ljubomira Milutinovića. Na svečanosti, upriličenoj danas, 26. januara u Banskom dvoru, nagrade najboljim osnovcima uručila je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Ljubinka Dragojević. Povodom školske slave – Svetog Save, Gradska uprava Grada Banja Luka, tradicionalno, nagrađuje najbolje učenike banjalučkih osnovnih i srednjih škola.

-Nastavničkim vijećima sigurno nije bilo lako izabrati one najbolje. Danas nagrađeni učenici su djeca koja su svojim primjerom prave svetosavske lučonoše, uzori drugim učenicima svojim učenjem i vladanjem – kazala je Ljubinka Dragojević. Ona je naglasila da je Gradu na čast i zadovoljstvo što ima blizu 16.000 učenika u osnovnim školama, a da je želja da ih ima još više i da se popune sve učionice ne samo gradskih i prigradskih već i seoskih škola.

-Grad želi da oda priznanje onim koji su najbolji, da ih pohvalimo i nagradimo, te da preko njih pustimo poruku da treba učiti, da je znanje ono što je najveće bogatstvo svakom čovjeku i da će u njihovom kako mladalačkom tako i u kasnijem životu ono biti prava osnova da budu dobri ljudi i vrijedni građani ovog grada – kazala je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

U ime nagrađenih učenika, gradonačelniku i Gradskoj upravi na uručenim nagradama zahvalio se učenik Osnovne škole „Ivo Andrić“, Boris Račić.
Učenica devetog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić”, Anđela Nedić kazala je da joj je velika čast da primi nagradu zato što joj ona predstavlja – priznanje za sav uložen trud i rad.

-Posebno mi je značajna što nosi ime Svetog Save, koji nam je utabao put i omogućio da se obrazujemo. Mi ćemo kroz dalje školovanje pokušati da opravdamo ovu nagradu koju smo dobili. Za nju su zaslužni svi oni koji su me podržavali, odnosno moji roditelji, nastavnici i drugari – kazala je Anđela.
Učenica završnog razreda iz OŠ „Stanko Rakita“, Anđela Mitrović istakla je da joj nagrada puno znači. Po završetku osnovne škole, planira da upiše Katoličku gimnaziju, i poslije da studira fiziku.

Na sam dan Svetog Save, sutra, 27. januara, nagrade će dobiti i najbolji učenici 17 srednjih škola. Oni će dobiti novčanu nagradu u iznosu od po 150 KM i knjigu „Kao lepi san“, autora Nadežde Lazarević-Kovačević. Nagrade srednjoškolcima, takođe će biti uručene u vijećnici Banskog dvora.

Spisak nagrađenih učenika pogledajte ovdje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender