15. 05. 2021.
Da li prevoznici u Banjaluci drže monopol na određenim linijama?!

Da li prevoznici u Banjaluci drže monopol na određenim linijama?!

Da li prevoznici u Banjaluci drže monopol na određenim linijama?!

Autoprevoznici u Banjaluci su pokazali da su jači od grada i gradskih vlasti. Ili, gradske vlasti su pokazale da se ne mogu nositi sa grupom privrednika i nametnuti im pravila koja grad ima ovlašćenja da nametne a prevoznici su dužni da poštuju.

Gradske vlasti su odlučile da se cijena karata snizi sa trenutnih 1,60KM na 1,30KM. Autoprevoznici su tu odluku odbili, te oni odlučili da će cijene karata sniziti na 1,40KM, ni pfeninga više! Cijene mjesečnih će ostati iste, odlučili su. Problem je što je ovim činom dokazano da gradonačelnik i njegova svita nemaju stvarnu vlast u gradu i da igraju kako drugi nalažu. Grad bi trebalo da ima ovlašćenja da uređuje ovu oblast jer su autoprevoznici potpisali ugovor sa gradom nakon što su ispunili uslove tendera.

Argument prevoznika je da, dok su cijene nafte bile visoke, oni uopšte nisu poslovali profitabilno i da tek sad stiču profit. To bi značilo da su godinama poslovali u minusu a ipak se prijavljivali na tendere kako bi dobili priliku da posluju neprofitabilno. Veoma logičan argument.

Prevoznici su dobili monopol na određene linije, tako da nemaju konkurenciju. Npr, linija 13P pripada „Pavloviću“ i samo on može saobraćati na toj relaciji. Ako grad želi prepustiti formiranje cijena slobodnom tržištu, onda neka ukine monopol i dozvoli svim prevoznicima da saobraćaju na linijama na kojima žele i pritom slobodno formiraju cijene karata. Ovo bi ipak moglo dovesti do haosa u redu vožnje ili do toga da se autoprevoznici dogovore da svako zadrži svoje linije, pri čemu jedni drugima ne bi bili konkurencija a s obzirom da bi cijene slobodno formirali, one bi rasle.

Drugo rješenje je novi tender, sa drugačijim uslovima. Jedan od uslova neka bude mehanizam kojim bi grad određivao cijene karata, uzimajući ekonomsku računicu u obzir. Kome od prevoznika ne odgovara, ne mora se prijaviti na tender. Grad ne treba odrediti cijenu koja bi bila ispod realne ali ne treba ni dozvoliti da pred građanima ispadaju nemoćni. Na platnom spisku gradskog budžeta su oni čiji je posao da rješavaju ove probleme pa neka opravdaju zarađene plate.

(Aleksandar Čičić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender