15. 05. 2021.
Ministar Lukač nagradio najhrabrije policajce

Ministar Lukač nagradio najhrabrije policajce

Ministar Lukač nagradio najhrabrije policajce

– Miloš Grahovac, Milenko Vukmir, Miladin Radonjić, Zlatan Simić, Duško Anikić i Željko Petrušić dobitnici su zahvalnica za najhrabrije i najhumanije pripadnike MUP-a Republike Srpske.

“Miloš Grahovac iz Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata pružio je prvu pomoć unesrećenom licu u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Šuice, opština Kupres”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Saobraćajna nezgoda dogodila se na dijelu puta sa manjom frekvencijom saobraćaja, a vozilo je sletjelo na nepristupačan teren i bilo je teško uočljivo.

Milenko Vukmir iz Centra javne bezbjednosti Prijedor 4. avgusta prošle godine spriječio je jedno lice u namjeri da izvrši samoubistvo.

Miladin Radonjić i Zlatan Simić iz Centra javne bezbjednosti Doboj su 2. decembra prošle godine iz rijeke Bosne izvadili žensku osobu koju je nosila jaka matica i koja je davala znakove života.

“Radonjić je tom prilikom ušao u hladnu vodu do grla, dok mu je kolega Simić dodavao opasač da bi se mogao izboriti sa jakom maticom i dohvatiti tijelo”, navodi se u saopštenju.

Duško Anikić i Željko Petrušić iz Republičke uprave Civilne zaštite istakli su se kao sposobni i odgovorni organizatori i rukovodioci, te kao hrabri neposredni učesnici u neutralizaciji avio-bombi u Banjaluci, Doboju i Bijeljini.

Zahvalnice je pripadnicima MUP-a Srpske danas u Banjaluci uručio resorni ministar Dragan Lukač.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender