17. 06. 2021.
Banjaluka: Besplatne vožnje i slatkiši u autobusima

Banjaluka: Besplatne vožnje i slatkiši u autobusima

Pregovaranje oko cijena prevoza, građani sumnjaju u namjerno odugovlačenje

Karta u banjalučkom gradskom i prigradskom prevozu još nije pojeftinila. Prevoznici su gradskim vlastima ponudili smanjenje svih cijena karata za 20 feninga. Goran Starčević, zastupnik prevoznika, tvrdi da nema govora o prijedlogu cijene karata od 1,30 KM.

“Ako potpišemo da je ekonomski isplativo ono što sigurno nije ekonomski isplativo, mi smo onda završili svu priču o budućoj subvenciji, jer smo time onda priznali da radimo ekonomski isplativo. Što apsolutno nije tačno”, rekao je Goran Starčević iz Udruženje saobraćaja i veza Privredne komore RS.

Karta od 1,30 KM prijedlog je Gradske uprave, dok su prevoznici gradu uputili prijedlog cjenovnika po kome bi karta za jednu vožnju trebalo da košta 1,40 KM. Odluka bi kako kažu trebalo da bude donešena danas.

Čini nam se dugo traje pregovaranje oko cijene koja je jedina tačka spora između dvije strane. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti danas i da li će cijena biti usaglašena ili će se ostvariti prijetnja gradske uprave o raskidanju ugovora sa prevoznicima.

Dok traje “pregovaranje” jedan od utisaka građana Banjaluke je da prevoznici odugovlače sa usvajanjem cijena dok svi dosadašnji korisnici mjesečnih karata ne produže mjesečne po trenutnim cijenama. Onda će na kraju mjeseca sniziti cijene ako budu morali. Tako će još jedan mjesec imati veći profit računajući da je cijena goriva pojeftinila.

Ko zna možda se cijena goriva opet promijeni pa dođe do novih pregovora i novih cijena.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender