11. 05. 2021.
Pronađen mali ”Mesi” iz Avganistana

Pronađen mali ”Mesi” iz Avganistana

Pronađen mali ”Mesi” iz Avganistana

Dječak koji je pažnju svjetske javnosti privukao fotografijom improvizovanog dresa Lionela Messija od plastične vrećice Homen Ali tvrdi da mu je najveći san da izbliza vidi svog fudbalskog idola.

Ali, 10-godišnji dječak sa popularne fotografije na kojoj nosi dres od plastične vrećice na natpisom “Messi” i brojem 10, živi u selu Kesera u gradu Duhoku u Samoupravnoj kurdskoj regiji na sjeveru Iraka, a tamo ga je posjetio reporter Anadolije i izmamio mu osmijeh na lice poklonivši mu fudbalsku loptu.

“Moj otac nije imao pare da mi kupi dres, pa mi je ga starija sestra prije dvije godine napravila od vrećice. Na njemu je bojom za obuću napisala Messijevo ime i broj”, kazao je Ali, čiji otac je pripadnik kurdskih oružanih snaga Peshmerge.

Ističući da u blizini svoje kuće nama adekvatnih poligona za fudbal, Ali je kazao da sa vršnjacima u selu igraju fudbal na blatnjavim i prašnjavim livadama.

“Stalno gledam Messijeve utakmice i pokušavam imitirati njegove poteze. Nadam se da ću ga jednog dana vidjeti i izbliza”. Kao i sva djeca i ja sanjam da budem fudbaler, kazao je Ali i dodao da mu je želja da ode u fudbalsku školu Barcelone i vidi Messija.

U razgovoru sa novinarom Anadolije, Alijeva sestra Helin je istakla da nije ni sanjala da će to parče najlona od kojeg je bratu napravila Messijev dres izazvati toliko pažnje u svijetu. Tvrdi da ne znaju ko je napravio fotografiju objavljenu na internetu.

Njihov otac Ali Ahmet kaže da je bio tužan jer sinu nije mogao kupiti dres, ali da je to učinio prije nekoliko mjeseci.

Španski mediji su ranije objavili da je argentinski fudbaler Messi posredstvom društvenih mreža pokrenuo kampanju da se pronađe dječak u dresu od plastične vrećice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender