12. 05. 2021.
SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda prekinula intervju na NACIONALNOJ TELEVIZIJI

SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda prekinula intervju na NACIONALNOJ TELEVIZIJI

Obavještajci prisluškivali hrvatsku predsjednicu?

Nakon što je Zoran Milanović napustio mjesto premijera, a zamijenio ga Tim Orešković bilo je pitanje dana kada će, u dogovoru njega i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović biti potaknuta smjena direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića.

Za takav zahvat potreban je njihov potpis, a dok je premijer bio Milanović, koji je u oktobru 2012. i doveo Lozančića, to nije bilo moguće.

Kao razlog smjene jest, navodno skandalozni propust direktora SOA-e koji predsjednicu nije na vrijeme upozorio da kontaktira s osobom koja je bila pod tzv. mjerama, dakle bila prisluškivana i praćena. Znalci obavještajne prakse tvrde da u trenutku kada su službe otkrile da prisluškivana osoba kontaktira s osobom iz prve kategorije štićenih, morali su je trenutno upozoriti.

Na Pantovčaku tvrde da Lozančić tako nije spriječio da se predsjednicu, de facto još mjesecima nadzire. Lozančić je, navodno to učinio tek mjesecima poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno “materijala” koji su predani DORH-u.

Izvori Večernjeg lista ne žele reći o kojoj se osobi s kojom je kontaktirala predsjednica radi, no sve vodi do – Zdravka Mamića! Koji je, 29. aprila 2015, kako su pisali mediji organizovao u svojoj kući na Tuškancu i proslavu njenog 47. rođendana.

Mamić je već tada bio ozvučen. Mjesecima poslije na Pantovčaku su shvatili da je zajedno s Mamićem bila, kao kolateralna žrtva “ozvučena” i predsjednica. Izvori bliski predsjednici tvrde da su transkripti “druženja” Mamića i predsjednice poslije završavali u rukama i na uvid – Z. Milanoviću! Lozančić je nakon nekoliko mjeseci osobno predsjednici otkrio da je Mamić pod “mjerama”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender