15. 05. 2021.
Partizan namještao utakmice protiv Borca, Smedereva, Hajduka, BSK-a, Metalca, Mladosti…

Partizan namještao utakmice protiv Borca, Smedereva, Hajduka, BSK-a, Metalca, Mladosti…

Partizan namještao utakmice protiv Borca, Smedereva, Hajduka, BSK-a, Metalca, Mladosti…

Bojan Radovanović, bivši član Uprave Partizana, nastavio je sa detaljnim opisima namještaljki Partizana, objasnivši ovaj put kako su crno-beli pobjedili OFK Beograd i kako su uspostavljali tijesnu saradnju sa kulskim Hajdukom. Ideolog i glavni egzekutor u čitavoj ovoj nečasnoj operaciji bio je Nenad Bjeković, međutim iako se za ovakva sportska nedjela odavno zna, i iako je ovo podložno ozbiljnoj krivici, mediji i država i dalje ćute.
O utakmici protiv OFK Beograda (2008. godine), Radovanović je rekao sledeće:

-To je bila prvenstvena utakmica, kada Zvezdan Terzić nije bio u klubu sa Karaburme. Bio je u pritvoru, zatvoru ili bekstvu, ne znam tačno. Znam da sam na utakmici bio sa Nenadom Bjekovićem i otprilike ista grupa ljudi koja je bila i u Apatinu. Već kod 0:2 za Partizan, posle još jedne ili dve šanse za crno-bele, Bjeković je prokomentarisao: „Jao, dosta je više. Dosta je i ovo što su nas pustili, gde da im dajemo još golova. Neka prestanu ovi naši“.

A kako je Partizan namještao utakmice sa Hajdukom iz Kule, u kojoj je alfa i omega bio Nikola Džomba, dobro poznat po svojim skandaloznim istupima protiv Crvene zvezde, Radovanović govori sledeće:

– Kako je Partizan nameštao utakmice sa Hajdukom iz Kule? Pa evo, ovako…Partizan je iz Kule uzeo igrača Ljubomira Fejsu. Tada sam kao član UO bio protiv toga, jer je transfer bio nenormalan za evropske poslove u fudbalu. Prodavali su nam ga za 1 200 000 evra plus 50 odsto od kasnije prodaje iz Partizana u inostranstvo. Prodat je kasnije Olimpijakosu za 2 500 000 evra, tako da je Džomba kao finansijer Hajduka dobio 1,2 miliona evra od Partizana plus još 50 posto od tih 2,5 miliona. Kad podvučete crtu, Džomba i Hajduk iz Kule, odnosno Džomba, od tog transfera je uzeo 2 500 000 evra, a Partizan samo 1 250 000 evra. Bio sam prisutan kada je dolazio u klub kao bandit, raskalašan. Ponaša se kao kriminalac, dolazi u šortsu, pljuje po klubu. Očigledno je da je taj, koji je potpisao takav ugovor, bio u dogovoru sa Džombom. Posle toga je Hajduk puštao Partizan u prvenstvu, a borio se protiv Crvene zvezde. To može da se proveri u statistici.

Radovanović je još istakao da se u ovom prijateljskom nizu Partizanovih klubova nalaze još i BSK iz Borče, Metalac, Smederevo, čačanski Borac i Spartak iz Subotice. Kao dokaz o tvrdnji da je BSK puštao Partizan da pobjeđuje, navodi se transfer defanzivca Stefana Savića iz BSK u Partizan, sa ciljem da i borčanski klub prihoduje ogromna finansijska sredstva od dalje prodaje ovog igrača u inostranstvo. Ukoliko BSK ne bi pustio Partizan, navodi Radovanović, crno-beli bi mogli da odugovlače sa plaćanjem, ili čak možda ne bi ni platio ono što je dogovoreno sa BSK-om. Što se Metalca tiče, Radovanović je naveo da su tijesni odnosi ova dva kluba bili logična posljedica činjenice da je Vukadinović, predsjednik Metalca, istovremeno bio član UO Partizana i FS Srbije.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender