13. 05. 2021.

Radončiću dodano još jedno krivično djelo

Fahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost i delegatu u Parlamentarnoj skupštini BiH, u optužnicu je dodano još jedno krivično djelo.

U Tužilaštvu BiH završene su prve procedure u vezi sa predstojećim saslušanjem predsjednika Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudina Radončića koji je osumnjičen za ometanje rada pravosuđa, čemu je danas dodat osnov sumnje i za navodnu aferu u vezi sa ambasadorskim mjestom u Sloveniji, tvrdi njegov advokat Dragan Barbarić.Nakon završene rasprave u Tužilaštvu BiH, Barbarić je nazvao skandaloznim ponašanje Tužilaštva.

“Radončić je danas dao izjavu u Agenciji za istrage i zaštitu, a inspektori su radili po nalogu tužioca. Odmah nakon toga, po dolasku u prostorije Tužilaštva BiH vidjeli smo potpuno novi osnov sumnje jer je dodato novo krivično dijelo. Ja nisam potpisao zapisnik, nije ni advokat Vasvija Vidović. To je skandal”,naveo je Barbarić, prenose federalni mediji.

Lider SBB-a predat je danas Tužilaštvu BiH uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Iz Tužilaštva BiH danas je samo kratko saopšteno da će “postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 časa ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima”.

Privođenje Radončića uslijedilo je nakon što je ranije, pod istim optužbama, uhapšen Bakir Dautbašić, član SBB-a i kandidat za državnog ministra saobraćaja i komunikacija.

Osim Dautbašića, uhapšena je i Bilsena Šahman. Oboje su pritvoreni na mjesec dana nakon što je tajnim praćenjem utvrđeno da su pokušali uticati na svjedoka u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, vođe jedne od najzloglasnijih kriminalnih grupa na Balkanu.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender