15. 05. 2021.
Optužbe iz Crne Gore: Političari iz Srbije htjeli da ubiju Đukanovića?!

Optužbe iz Crne Gore: Političari iz Srbije htjeli da ubiju Đukanovića?!

Đukanović ostaje premijer Crne Gore

Crnogorska Vlada je izabrana 4. decembra 2012. godine, glasovima parlamentarne većine koalicije formirane uoči i nakon posljednjih parlamentarnih izbora

Skupština Crne Gore izglasala je večeras povjerenje Vladi Mila Đukanovića.

42 poslanika glasalo je za, dok je 20 poslanika bilo protiv.

Vlada je 28. decembra prošle godine odlučila da Skupštini podnese zahtjev za glasanje o povjerenju.

Crnogorska Vlada je izabrana 4. decembra 2012. godine, glasovima parlamentarne većine koalicije formirane uoči i nakon poslednjih parlamentarnih izbora.

“U većem dijelu trogodišnjeg mandata, posebno nakon predsjedničkih izbora 2013. godine, nije bilo jasne i kontinuirane političke podrške te parlamentarne većine Vladi, koja je njenom voljom izabrana“, pisalo je obrazloženju zahtjeva da se glasa o povjerenju Vladi.

Ðukanović je rekao večeras u završnoj reči uoči glasanja o poverenju Vladi u Skupštini da mu je prihvatljiv plan Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize i pozvao sve poslanike da učestvuju u daljem radu Vlade.

On je naveo da je spreman da otvori četiri ministarstva za predstavnike opozicije, a ponudio je i jedno potpredsjedničko mjesto zbog uvida u rad Vlade, prenijeli su crnogorski mediji.

U Skupštini Crne Gore je završena trodnevna rasprava o povjerenju Vladi, a nakon završne riječi predstavnika poslaničkih klubova i premijera Mila Ðukanovića uslijdilo je glasanje o povjerenju njegovoj Vladi. Koja je povjerenje i dobila.

“Vlada i DPS ne smatraju samo prihvatljivi plan Pozitivne, već dobrom osnovom za izlaz iz sadašnje situacije zajedničkim naporima”, izjavio je premijer Crne Gore.

Ðukanović je rekao da poštuje sumnju pojedinih opozicionih partija u izborni proces i poručio da želi da doprinese da se one otklone. Ponudio je i mjesta u ministarstvima.

“Zato pozivam sve parlamentarne opozicione partije da uđu u Vladu i preuzimanjem dijela odgovornosti pomognu da zemlja učvrsti stabilnost i dobije kredibilnu vlast nakon izbora”, istakao je on.

“Spreman sam da u ministarstvima unutrašnjih poslova, finansija, poljoprivrede i rada i socijalnog staranja otvorim prostor za participaciju opozicije. Ta participacija može biti i na ministarskom i na pomoćničkom nivou sa dodatnim ovlašćenjima. Takođe, spreman sam da ponudim i jedno potpredsjedničko mjesto zbog uvida u rad užeg kabineta u Vladi”, naglasio je Ðukanović.

On je najavio da će Vlada i u ostatku mandata biti bezrezervno posvećena ostvarivanju najvažnijih nacionalnih interesa Crne Gore.

“Prije svega ispunjavanju svih preostalih obaveza kako bi naša država u najkraćem mogućem roku formalizovala svoje članstvo u NATO savezu. Drugo nastanku sveobuhvatnih reformi u procesu pristupanja EU, kako bi nastavili sa otvaranjem i zatvaranjem poglavlja”, rekao je.

Ðukanović je poručio da će poseban fokus biti na daljem unapređenju sitema i politika koji će omogućiti srednjoročno održiv ekonomski rast dalji ekonomski rast i poboljšanje standarda života građana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender