14. 05. 2021.
Postani sertifikovan švercer: Start-up akademija kod Miće Kanistera

Postani sertifikovan švercer: Start-up akademija kod Miće Kanistera

Postani sertifikovan švercer: Start-up akademija kod Miće Kanistera

Među nezaposlenim, ali i zaposlenim građanima RS i BiH u posljednje vrijeme sve popularniji je “Kurs šverca”, na kojem se za nekoliko dana nauči kako da iskoristite trenutne razlike u cijenama goriva i uspješno se počnete baviti švercom.

Kurs drže licencirani šverceri koji su iskustvo sticali zlatnih devedesetih godina prošlog vijeka, kada je gorivo dostizalo cijenu od 10 maraka za litar, u zavisnosti od situacije.

”Pozivam sve građane da upišu kurs koji traje kratko, ali je skoncetrisan na sticanje praktičnih znanja”, izjavio je Mićo Kanister, sertifikovani švercer ”Turbo-dizel Akademije” iz Bijeljine.

Gospodin Kanister kaže kako će polaznici imati sve uslove za sticanje znanja, a u toku praktične obuke, radi vjedostojnosti, čak će se korisititi originalni mercedes “jumbaš” i jedan kamion ”tamić” koji ima duplo dno pogodno za šverc.

Zbog velikih razlika u maloprodajnim cijenama nafte u Bosni i Hercegovini i Srbiji, šverc “crnim zlatom” u pograničnom pojasu cvjeta, objavili su danas srpski mediji. Cijena litre dizel goriva na pojedinim pumpama u Bijeljini može se naći i za 1,35 KM, dok je samo dva do tri kilometra dalje, preko Drine ili Save ta cijena gotovo 2,10 KM.

Slično je i sa cijenama lož-ulja i bezolovnog benzina, tako da se prema nezvaničnim informacijama sve više ljudi uključuje u šverc, od kojeg debelo profitiraju, prenose “Nezavisne novine”. Ista situacija zabilježena je u pograničnim mjestima blizu granice BiH i Hrvatske.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender