12. 05. 2021.
Južno krilo UKC-a: Od ranog jutra pune čekaonice

Južno krilo UKC-a: Od ranog jutra pune čekaonice

Južno krilo UKC-a: Od ranog jutra pune čekaonice

Ista slika već danima. Od ranog jutra pune čekaonice starih, nemoćnih, djece, onih koji se ne snalaze sa brojevima, tasterima, novim rasporedom odjeljenja, šaltera… Novim načinom rada, u najmanju ruku, mnogi pacijenti su zbunjeni, a gužva je, pričaju, mnogo veća nego prije preseljenja u novootvoreno južno krilo. Na preglede čekaju satima.

Do najvećeg zastoja baš u laboratoriji, došlo je ne samo zbog preseljenja, već zato što su imali, kako kažu, manjih tehničkih problema, koji su u međuvremenu otklonjeni. Pošto nisu bili u mogućnosti da blagovremeno izdaju nalaze, došlo je do gomilanja, pa je razumljivo što su pacijenti nezadovoljni. Zato sada, kažu, rade danonoćno, kako bi izgubljeno nadoknadili.

“Praktično ostajemo duže poslije radnog vremena da bi sve nadoknadili, da bi pacijenti dobili svoje nalaze, sada smo sve riješili i od iduće sedmice dinamika će biti kao i prije”, rekla je Sanja Avram, načelnik Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku.

Pacijenti priznaju da im osoblje izlazi u susret, da uvijek objasne gdje treba da idu i šta da urade, ali bi bilo praktičnije ,kada bi bilo više pisanih objašnjenja i obavještenja…

U Univerzitetskom kliničkom centru RS apeluju na pacijente da budu strpljivi. Kako kažu, svima treba prilagođavanje. I za osoblje je ovo nov način rada.

“I za nas je novina, i tražićemo još nekih korekcija da bi pacijentima bilo transparentnije, ali naši pacijenti su to prošli u javnim ustanovama, državnim kod vađenja dokumenata, ličnih karata, registracije vozila, tamo se odlično snalaze a kod nas je teško, ne znam koji su razlozi, procedura je ista”, kazala je Branka Kotur, glavni tehničar Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku.

Da novootvorene ambulante u Južnom krilu funkcionišu bez problema, sa savremenom medicinskom opremom i u novim , poboljšanim uslovima rada, tvrdi i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji ih je obišao tokom dana. U planu je da do kraja sedmice počne i preseljenje Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender