12. 05. 2021.
Lusija Kimani: Rođena u Keniji, postala prava Prijedorčanka

Lusija Kimani: Rođena u Keniji, postala prava Prijedorčanka

Lusija Kimani i Dragan Babić sportisti godine u Banjaluci

Lusija Kimani, atletičarka Borca, i Dragan Babić, rafter Dajak kluba, izabrani su za najbolje sportiste Banjaluke za 2015. godinu.

Lusija Kimani je imala niz dobrih rezultata prošle godine, među kojima su ispunjena A olimpijska norma za Rio de Žaneiro i prvo mjesto na Prvenstvu BiH na 3.000 metara. U konkurenciji su bile Dajana Јojić, stonoteniserka, i Marije Aleksić iz Ženskog fudbalskog kluba Banjaluka.

Dragan Babić je slavio u konkurenciji plivača Mihajla Čeprkala iz APK 22. april i atletičara Dušana Babića iz AK Banjaluka.

– Zahvalio bih članovima žirija koji su prepoznali moje uspjehe. Prošle godine sam imao najbolje rezultate u raftingu, dvije medalje na Evropskom prvenstvu i dva šesta mjesta na Svjetskom prvenstvu – rekao je Babić.

On je bio dio tima BiH koji je zauzeo četvrto mjesto u generalnom plasmanu EP (drugo mjesto u spustu i treće u sprintu) i deseto u generalnom plasmanu SP, a među najvažnijim rezultatima je prvo mjesto u Ligi BiH sa Dajak klubom i druga mjesta na evropskim kupovima.

Mihajlo Čeprkalo je izabran za najtalentovanijeg sportistu, kao i 2012. godine, najtalentovanija sportistkinja je Ivana Kukić iz Džudo kluba Zvijezda, Rukometni klub Borac je najuspješnija sportska organizacija u muškoj kategoriji, a Atletski klub Borac je to priznanje dobio u ženskoj kategoriji.

Najbolja sportska manifestacija u 2015. je Prvi banjalučki polumaraton, koji je organizovao Trkačko-rekreativni klub Banjaluka. Učestvovalo je više od 900 profesionalnih trkača i rekreativaca iz 23 zemlje.

Pero Kuzmanović iz Košarkaškog kluba invalida Vrbas je najbolji sportista u sportu za lica s invaliditetom.

Za 14. Izbor najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluka stiglo je 69 prijedloga 26 sportskih organizacija, a žiri koji je imenovao Savjet za sport Skupštine grada Banjaluka izabrao je najbolje.

Specijalne nagrade za životno djelo dobile su rukometne legende Јerolim Karadža i Vladimir Јović, kao i Dušan Popović, koji je dao doprinos razvoju rukometnog sporta, ali i sporta uopšte u Banjaluci.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender