18. 05. 2021.
Obustava saobraćaja zbog proslave Nove godine

Obustava saobraćaja zbog proslave Nove godine

Možda pojeftine i mjesečne karte

Ukoliko dođe do promjene cijene goriva za 15 odsto, razmatraće se i promjena cijene mjesečnih karata u banjalučkom javnom prevozu, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Novaković je dodao da, iako ni dosadašnje cijene karata u javnom prevozu nisu bile realne, zbog pojeftinjenja nafte cijena je snižena sa 1,60 na 1,40 KM.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je cijena karte u javnom prevozu u Banjaluci među najnižima u poređenju sa cijenama karata u okruženju.

Od ponedjeljka, 1. februara, primjenjivaće se nove cijene karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika. Tako će umjesto dosadašnjih 1,60 KM karta u gradskom prevozu iznositi 1,40 KM.

Istovremeno, za 0,20 KM pojeftinile su i karte u prigradskom prevozu, odnosno karta za drugu zonu umjesto 2,30 KM biće 2,10 KM, za treću zonu umjesto tri – 2,80 KM.

Aneksom ugovora, potpisanim juče u Gradskoj upravi sa predstavnicima prevoznika definisan je, između ostalog, mehanizam za korekcije cijene karata na način da ukoliko dođe do promjene cijene goriva za minimalno 15 odsto, u roku od tri dana se mora utvrditi korekcija cijena karata i za nju zatražiti saglasnost grada.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender