15. 05. 2021.
Vlada RS utvrdila set reformskih zakonskih rješenja

Vlada RS utvrdila set reformskih zakonskih rješenja

Opet kasni isplata dodataka za tuđu njegu i pomoć

Banjalučanka Zora Majdov već četvrtu godinu živi isključivo od penzije koju je naslijedila od majke i dodatka za tuđu njegu i pomoć.

To što je mjesec pri kraju, a decembarskog dodatka od 82 marke još nema, užasno je brine. Već danima odlazi u banku i raspituje se, zove sve redom, ali niko ne zna da joj odgovori- zašto još nema uplate.

“Kad si sam i bolestan, svaka marka ti je velika i važna”, priča Zora.

“Znate kako je teško, ostanete na 0 feninga, u džepu je 0 feninga i sad ću da kupim- nema, a nema ko ni da vam pozajmi u tome je problem. Ne živim na selu, da mogu nešto sebi od povrća, voća…Baš sam u gradu gdje moram da kupim sve”, kaže Zora Majdov.

Na štednju je, Zora navikla, ali šta da štediš kad ništa nemaš. Pokazuje nam oštećene naočari, ali pošto nema novca, o novim za sad samo mašta.

Na decembarski dodatak za tuđu njegu i pomoć već danima čeka 22.184 korisnika, a svako malo pozivaju i ATV da pitaju znamo li kada će dobiti novac. U ministrastvu zdravlja i socijalne zaštite obećavaju da će novac leći na račune korisnika tokom naredne sedmice.

“ Isplata dodatka za tuđu njegu i pomoć za decembar će se vršiti u toku iduće sedmice. Ministarstvo zdravlja u skladu sa zakonom o socijalnoj zaštiti isplaćuje opštinama polovinu tih sredstava. Drugu polovinu su dužne da obezbijede lokalne zajednice i da isplate korisnicima”, objašnjava Jelena Vujić, portparol Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite mole korisnike za strpljenje i poručuju da će dobiti svoj novac.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender