15. 05. 2021.
TV voditelj optužen za seks sa maloljetnicom

TV voditelj optužen za seks sa maloljetnicom

TV voditelj optužen za seks sa maloljetnicom

Televizijski voditelj Dejan Anđus (48) našao se u optužnici za trgovinu ljudima kao osoba koja je maloljetnici (16) platila za seks 8.500 dinara.

U optužnici koju je 15. decembra 2015. podiglo Više tužilaštvo u Beogradu protiv Nikole Isailovića-Ćore (38) i Beđije Šaćiri-Bebe (21) zbog trgovine ljudima, navodi se da je Dejan Anđus platio 8.500 dinara za seks sa maloljetnicom koju su oni podvodili.

Osim dvoje optuženih, razdvojeni postupak je poveden protiv maloletnog A. D. (17).

U optužnici se navodi da je Anđus došao do kuće u beogradskom naselju Mirijevo (adresa poznata redakciji) na poziv Beđije Šaćiri početkom maja 2015. Na donjem spratu bila je ona sa A. D., a Anđus se, kako se navodi u optužnici, popeo na prvi sprat i ušao u sobu maloljetnice sa “kojom je imao seksualni odnos za koji je platio 8.500 dinara”.

Žrtva sjekla vene

U djevojčicinoj izjavi tužilaštvu, koju je dala u prisustvu majke, stoji da su je optuženi primoravali da se bavi prostitucijom i da joj je Beđija Šaćiri-Beba zakazala prvu mušteriju – Dejana Anđusa.

– Taj čovek Anđus je došao kod mene gore na sprat i dao mi je 8.500 dinara. Tada smo imali seksualne odnose. Anđus je poslije toga otišao… – svjedočila je djevojčica, koja je kasnije sebi sjekla vena da bi izašla iz lanca prostitucije.

Optužena Šaćiri odbacila je krivicu, ali nije željela da odgovori na pitanje tužioca da li se i sama bavi prostitucijom. Nije negirala poznanstvo sa Anđusom, ali nije objasnila gdje i kako su se upoznali.

– Poznajem Dejana Anđusa. Ja sam učestvovala u muzičkim takmičenjima i s njim sam se konsultovala u vezi sa emisijama na televiziji u kojima bih nastupala. Ne znam da li je imao bilo kakve odnose sa oštećenom – tvrdila je Šaćiri.

Optuženi Isailović je takođe negirao krivicu, ali je naveo da je sumnjao da se Šaćiri bavi prostitucijom.

“Ja sam humanista”

Anđus je saslušan u tužilaštvu, ali je negirao da je maloljetnici platio za seks. Tvrdio je da je humanista jer joj je nepovratno pozajmio novac, iako je nije ni poznavao. Ni on nije detaljno objašnjavao poznanstvo sa Šaćirijevom. Samo je rekao da ju je upoznao preko zajedničkog prijatelja.

– Beba mi se predstavila kao pjevačica i željela je uspjeh u karijeri. Pitala me je da li postoji mogućnost da joj pomognem u jednom televizijskom takmičenju. Ja sam se raspitao kod poznanika koji mi je rekao da ne postoji mogućnost da pomogne oko pobjede, ali može da pomogne u smislu da prođe prvi ili drugi krug… Beba ne pjeva loše, imala je tremu… Oštećena mi je, kao i Beba, tražila hitno novčanu pozajmicu, ako imam, nije bilo pod moranjem. Djelovala mi je simpatično, kuvala mi je kafu. Na moje pitanje odgovorila je da ima 21 godinu, a tako je i djelovala, čak i starije… Ja sam joj dao novac, oko 8.000 dinara, i pretpostavio sam da mi ona neće vratiti, kao što mi ni Beba nije vratila novac… – svjedočio je Anđus.

„Pomažem pjevačicama”

Dejan Anđus je izjavio i da je htio da kupi Bebi i maloljetnoj djevojci odjeću u jednom butiku, ali da one nisu došle.

– Naglašavam da ja već godinama pomažem desetinama pjevačica, novinarki, glumica… s obzirom na to da radim na televiziji i za mene ovo nije bilo ništa neuobičajeno. Ja sam neoženjen čovjek, stupam u kontakte sa ženama i one sa mnom i mogu da im pomognem u smislu da gostuju na televiziji gdje radim i da pjevaju – rekao je Anđus.

(Blic.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender