14. 05. 2021.
Dodik i Vučić otvorili školu ”Srbija”

Dodik i Vučić otvorili školu ”Srbija”

Dodik i Vučić otvorili školu ”Srbija”

Predsjednik Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorili su novoizgrađenu Osnovnu školu “Srbija” u Crkvini kod Šamca.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obraćajući se prisutnima na svečanosti otvaranja škole “Srbija” zahvalio je Vladi Srbije za pomoć i podršku Republici Srpskoj, izrazivši posebnu zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću.

– Srbija je uložila oko dva miliona maraka za izgradnju škola u Srpskoj. Mi smo zahvalni i okrenuti Srbiji. Hvala svim donatorima koji su pomogli izgradnju ove škole – rekao je predsjednik Srpske.

Ova osnovna škola uništena je u majskim poplavama 2014. godine. Sredstva za izgradnju škole od milion maraka, obezbijedila je Vlada Republike Srbije.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Republika Srpska uvijek može da računa na pomoć i podršku Srbije.

ШАМАЦ, 30. ЈАНУАРА /СРНА/ - Новоизграђена Основна школа "Србија" у Црквини код Шамца.
ШАМАЦ, 30. ЈАНУАРА /СРНА/ – Новоизграђена Основна школа “Србија” у Црквини код Шамца.

– Kada smo poslije poplava dolazili u Šamac grad je bio sumoran i građani nisu imali velika očekivanja, jedino su djeca bila nasmijana. Ono što smo mogli da uradimo je da ponudimo svoju pomoć. Pitali smo predsjednika Republike Srpske i on je rekao da je potrebno izgraditi školu. 500.000 evra izdvojili smo za školu u Doboju, a isto toliko za ovu školu u Šamcu. Srbija će izdvojiti još novca za Republiku Srpsku. Srbije je uz vas, na narod Srbije uvijek možete da računate – rekao je Vučić.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izrazio je zahvalnost Vladi Srbije i Srpske.

Svečanosti otvaranja prisustvuju ministri u Vladi Srbije i Republike Srpske.

Učenici i nastavnici škole “Srbija” dobili su jedan od najsavremenijih i najopremljenijih školskih objekata u Srpskoj.

U vrijeme katastrofalnih poplava najveću pomoć ugroženom stanovništvu Srpske pružila je Srbija.

– Kada me predsjednik Republike za vrijeme poplava nazvao i rekao da je razgovarao sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem koji je istakao da je voljan pomoći Republici Srpskoj i ugroženim opštinama u Srpskoj i da možemo računati na milion maraka, dogovorili smo se da taj novac bude uložen u školu u Crkvini – rekao je načelnik opštine Šamac Savo Minić.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Republika Srpska i Srbija uvijek blisko da sarađuju, te da je Srbija uložila novac u školu u Šamcu, kao i u Doboju, sa željom da pomogne da se prevaziđu posljedice poplava iz 2014. godine.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender