15. 05. 2021.
Moskva: Požar u fabrici – pronađeno 13 tijela

Moskva: Požar u fabrici – pronađeno 13 tijela

Moskva: Požar u fabrici – pronađeno 13 tijela

U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio požar pronađena su tijela 13 ljudi, među kojima je troje djece od kojih je jedna beba. Sumnja se da je požar podmetnut.

Ruski ombudsman za ljudska prava Pavel Astahov je na svom nalogu na Tviteru napisao da je među poginulima i troje djece, od kojih jedna beba, kao i da su žrtve bili radnici-migranti, koji su živjeli u neposrednoj blizini krojačke radionice u kojoj su radili.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnut, prenio je sajt RT.

Izvori ukazuju na to da je požar možda namjerno izazvan kako bi bio prikriven drugi zločin.

Istražni organi su potvrdili da je u sinoćnjem požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivenje odjeće u ulici Strominka na istoku Moskve.

Krivična istraga je pokrenuta kad su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu sinoć oko 23 časa, počeli da pronalaze tijela žrtava.

Istraga je pokrenuta pod sumnjom na “namjerno uništenje ili oštećenje imovine, što je rezultovalo smrću ljudi i drugim teškim posljedicama”, izjavila je portparol istražnog komiteta Julija Ivanova.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve “nisu bile slovenskog porijekla”. Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi.

Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namjerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije.

On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ubijene ranije. Forenzičari rade na tome da to utvrde.

Požar je zahvatio prostor od oko 15.000 kvadratnih metara, a tv kanal Rusija24 javio je da su se čuli i zvuci eksplozija.

Očevici i vatrogasne službe navode da je to najveći požar u Moskvi u poslednjih četvrt vijeka, prenose lokalni mediji.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender