13. 05. 2021.
Završeni “Dani zime na Kozari”

Završeni “Dani zime na Kozari”

Završeni “Dani zime na Kozari”

Proglašenjem pobjednika sportskih i gastro takmičenja na Mrakovici danas su završeni jubilarni, deseti Dani zime na Kozari.

U sportskom nadmetanju prvo mjesto osvojila je ekipa iz Prijedora, što je prvi trijumf domaćina u deset godina postojanja manifestacije. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Gradiške, a treće ekipi iz Srpca.

Gastro takmičenja po prvi put bila su podijeljena u tri kategorije.

Među srednjoškolcima najukusniji gulaš pripremili su učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor, drugo mjesto zauzeli su đaci Srednje stručne škole Kostajnica, a treće Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor.

U kategoriji planinarskih i izviđačkih društava prvo mjesto osvojila je “Mrakovica” iz Kozarca kod Prijedora, drugo Izviđački odred “Petar Kočić” iz Broda, a treće Izviđačkom odredu “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor.

Među lovcima najuspješnije je bilo lovačko društvo “Srndać” iz Svodne kod Novog Grada, drugo mjesto zauzelo je društvo “Lane” iz Rudica kod Novog Grada, a treće “Srndać” iz Omarske kod Prijedora.

Novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM dobile su prve tri ekipe u sportskim takičenjima, dok su svi učesnici u gastro takmičenjima dobili po 100 KM za nabavku sastojaka za pripremu kotlića.

U sve četiri katogorije po tri najbolje plasirane ekipe dobile su poklon pakete brojnih sponzora i prijatelja manifestacije, dok su sve četiri prvoplasirane ekipe dobile tablet kompanije “M:tel”.

U sportskim takmičenjima učestvuje deset, a u gastro takmičenjima 24 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Danima zime na Kozari prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srpske, potkozarskih lokalnih zajednica, republičke i lokalnih turističkih organizacija, te više hiljada građana.

Manifestaciju su organizovale turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park “Kozara” pod pokroviteljstvom grada Prijedora i ministarstava trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender