14. 05. 2021.
Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Aerodrom Banjaluka: Održana vježba za hitne situacije

Ipak ništa od leta Banjaluka-Sarajevo!

Iako je nedavno objavljena informacija o mogućem letu na relaciji Banjaluka-Sarajevo, za sada nema ništa od toga! Direktor banjalučkog aerodroma potvrdio da biznismen iz Kuvajta još uvijek nije posjetio Banjaluku.

U medijima nedavno je najavljivan dolazak kuvajtskog biznismena Abdulah Al-Tamara koji bi trebao da posjeti aerodrom Mahovljane radi mogućih pregovora oko uvođenja nove avionske linije na relaciji Banjaluka-Sarajevo-Kuvajt. Međutim, do toga sastanka još uvijek nije došlo, a da li će uopšte i doći nisu mogli da nam potvrde ni na Međunarodnom aerodromu Banjaluka.

“Do posjete kuvajtskog biznismena našem aerodromu još uvijek nije, što nikako ne znači da do realizacije posjete neće doći u narednom periodu. U ovom trenutku ne možemo biti određeni oko vremena početka letenja jer takvi podaci nisu utvrđeni”, kazao je za MONDO generalni direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić.

Ako bi ga uveli let od Banjaluke do Sarajeva mogao bi da traje samo 15 minuta. Pitali smo direktora aerodroma da li uopšte postoji potreba za uvođenjem ove linije, te koliko bi koštala karta.

“Aviolinije nikad nisu višak već nova mogućnost, pa tako i u ovom slučaju. Svako interesovanje svih avio operatora je za nas posebno, i naravno mi ćemo učiniti sve da se približimo njihovim interesovanjima uvažavajući naše, kako kratkoročne tako i dugoročne interese. Potrebe za uspostavljanje određenih avio linija su stvar potreba i istraživanja tržišta koje zainteresovane kompanije urade kao prvu stepenicu ka uspostavljanju novih aviolinija, nakon čega formiraju cijene avio karata”, rekao je Janjić.

Mogućnost uspostavljanja nove avionske linije podržava i ambasador BiH u Kuvajtu, a ideja ovoj vrsti saradnje potekla je tokom nedavne posjete ministra inistranih poslova BiH Igora Crnatka Kuvajtu.

(Mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender