15. 05. 2021.
Akcija SIPA zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava

Istraga protiv 19 pripradnika SIPA

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 19 pripadnike Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Isto se odnosi i na bivšeg direktora Gorana Zupca, potvrdili su ATV-u izvori bliski Tuzilaštvu BiH. Naredba je donesena na osnovu anonimne prijave da su počinili nekoliko krivičnih djela poput primanja mita i namještanja konkursa.

Prijavu su krajem prošle godine podnijeli isto tako pripadnici SIPE nezadovoljni poštovanjem konkursnih procedura za određena radna mjesta.

Između ostalih, pod sumnjom su se našli zamjenik i pomoćnik direktora SIPA Đuro Knežević i Jasmin Gogić, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja, predsjednik Komisije za unapređenje policijskih službenika Duško Drljača, načelnik Centra za istraživanje ratnih zločina Ivica Divković i šef Odjeljenja za istragu u Sektoru za istraživanje ratnih zločina i član Komisije za unapređenje policijskih službenika Mario Kapetanović.

U BH Tužilaštvu danas nema potvrde, ali ni demantija informacije uz kratko saopštnje da na upit ATV ne mogu davati komentar. Nema komentara ni od direktora SIPE Perice Stanića. Tako smo ostali uskraćeni za potvrdu informacije da su se u rukovodstvu Agencije poprilično zapleli u novonastalu situaciju jer nije nemoguća suspenzija pripadnika koji su se našli u prijavi.

Uglavnom se radi o rukovodećim pozicijama. Ono što je još interesantnije jeste interesovanje Tužilaštva BiH za prijavu, u kojoj kako tvrdi naš izvor i nema elemenata djela. Spekuliše se da je ta prijava poslužila pojedincima u BH Tužilaštvu da se iz sasvim drugih razloga, obračunaju sa pojedincima iz Agencije za istrage i zaštitu.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender