15. 05. 2021.
Majka zlostavljala djecu: Sa modricama i ugrizima izbačeni iz kuće!

Majka zlostavljala djecu: Sa modricama i ugrizima izbačeni iz kuće!

Majka zlostavljala djecu: Sa modricama i ugrizima izbačeni iz kuće!

Premlaćeni i izbačeni iz kuće, dvanaestogodišnji dječak i njegova godinu dana mlađa sestra zatražili su utočište u svojoj školi s molbom da prespavaju na klupama. Djeca su brzo zbrinuta, ali ovaj slučaj pokrenuo je još jednom pitanje zlostavljanja djece.

Ova dječica su se pojavila u školu kasno poslijepodne pred njeno zatvaranje.

“S obzirom da znam da idu u prijepodnevnu smjenu, začudio sam se kada sam ih vidio s rančevima u rukama. Bili su izbezumljeni. Na prvi pogled sam primijetio da imaju modrice. Rekli su da ih je majka pretukla i izbacila iz kuće. Molili su da im dozvolim da prespavaju na klupama dok se situacija ne stabilizuje u kući”, priča za “Blic” vidno potrešen nastavnik iz jedne leskovačke gradske škole.

I djevojčica i dječak su imali, priča, povrede po licu, a dječak je imao ugrize po rukama.

Potvrdu ovog slučaja, koji se desio prije nekoliko dana, dobili smo i u Centru za socijalni rad u Leskovcu, čije službenike je odmah pozvao direktor škole.

“Reagovalo se vrlo brzo. Dežurni radnik je odmah bio na licu mjesta i obavio razgovor s nastavnikom i djecom, koja su potom smještena u urgentnu hraniteljsku porodicu”, priča Anđelija Stojanović, psihološkinja u ovom centru.

Slučaj je istovremeno prijavljen i policiji, ali protiv majke još nije podnesena nikakva prijava jer se vrše opsežna ispitivanja i, kako nam je rečeno, utvrđivanje činjničnog stanja.

Prema nezbvaničnim saznanjima djeca su živjela sa majkom i očuhom. Javio nam se i rođak ove nesrećne djece, koji tvrdi da su nadležni u Centru za socijalni rad već dvije godine upoznati sa slučajem djece, ali da ništa nisu preduzeli.

” Vodio sam veliku brobu sa centrom, upozoravao da su djeca zapostavljena i zlostavljena, ali su me izbacivali iz svojih kancelarija. Djeca su trpila gladna i gledala jezive scene u kući. Više su kod mene provodila vrijeme nego u svojoj kući. Poslije svega, tražiću da ja sa svojom suprugom vodim brigu o njima”, priča taj rođak.

U Centru, međutim, tvrde da nije baš tako, ne želeći više da pričaju o slučaju kako ne bi otkrili identit djece.

(Blic.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender