13. 05. 2021.
Turska: Uhapšen “srpski špijun”, predstavljao se kao novinar (VIDEO)

Turska: Uhapšen “srpski špijun”, predstavljao se kao novinar (VIDEO)

Turska: Uhapšen “srpski špijun”, predstavljao se kao novinar (VIDEO)

Turska policija uhapsila je “agenta porijeklom iz Srbije“ zbog sumnje da je strani špijun koji prikuplja obavještajne podatke u Suru, navode turski mediji.

.B92 i dalje nije dobila potvrdu ove informacije, ali se vijest pojavila na više turskih medija, među kojima je i “Sabah”.

Kako se navodi u izvještajima, od kojih se neki pozivaju na policijska saopštenja, “srpski i britanski agent” su uhapšeni dok su se “predstavljali kao novinari”.

Hapšenja su izvedena u ponedjeljak u odvojenim akcijama u Suru, u oblastima u kojima ne važi policijski čas, uveden krajem prošle godine zbog ubistva jednog advokata.

Pojedini mediji navode da su hapšenja izvedena u “blizini mjesta gdje operiše Radnička partija Kurdistana”.

“Špijuni su identifikovani kao stranci britanskog i srpskog porijekla“, navode turski mediji.

Na snimku hapšenja se vide, kako turski mediji navode, “pripadnici turske antiterorističke jedinice”.

Uhapšene osobe, od kojih je jedna najverovatnije žena, odmah su odvedene u policijsku stanicu u Dijarbakiru na ispitivanje “zbog njihovih aktivnosti”.

Mediji prenose i izjave turskih zvaničnika o tome da su “strane obavještajne službe umješane u aktivnosti sa ciljem pravljenja haosa u regionu”.

Grad Sur nalazi se na 82 kilometra od Dijarbakira i u tom gradu je već 63 dana na snazi policijski čas nakon ubistva kurdskog advokata Tahira Elčija. U gradu je nakon toga došlo i do žestokih sukoba kurdskih demonstranata sa policijom u kojima je bilo i žrtava.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender