15. 05. 2021.
Kome treba oružje o kojem govori Izetbegović?

Kome treba oružje o kojem govori Izetbegović?

Bakir Izetbegović saslušan u Tužilaštvu BiH!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u svojstvu svjedoka saslušan u vezi s imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Izetbegović je u prostorije Tužilaštva BiH došao oko 15 sati, a saslušanje je završeno oko 15 sati i 40 minuta, prenosi Klix.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozvan je na saslušanje u Tužilaštvo BiH  u vezi sa imenovanjem Nermane Hadžijahić za amabasadora BiH u Sloveniji.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da “Tužilaštvo ne može davati nikakav komentar o navedenom slučaju”.

Iako su mediji prvobitno objavili da ke Izetbegović ozvan u  Agenciju za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH iz ove Agencije ATV-u je demantovana ta informacija.

Izetbegović će, kako se seznaje, biti saslušan zbog nepoštivanja procedure u vezi sa imenovanjem Hadžijahićeve na mjesto ambasadora BiH u Sloveniji, odnosno krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nermana Hadžijahić imenovana je za ambasadora na prijedlog Izetbegovića na sjednici Predsjedništva BiH održanoj 12. januara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender