12. 05. 2021.

Banja Luka: U dvije policijske akcije uhapšeno šest ljudi

Na području Banjaluke u dvije policijske akcije uhapšeno je ukupno šest lica.

U akciji “Lauš” juče su uhapšena lica čiji su inicijali Đ.B. /20/ i A.M /22/, osumnjičena za neovlašćenu proizvodnju i promet droga.

“Pretresom stana u Ulici Ranke Šipke koji koristi Đ.V. pronađeno je i oduzeto 57 grama marihuane, vaga za precizno mjerenje, te drugi pribor i predmeti za proizvodnju, pakovanje i rasprodaju droge”, rekao je novinarima načelnik sektora kriminalističe policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Darko Novković.

U akciji “Opasač” juče su uhapšena četiri lica čiji su inicijali G.B. /45/, D.M. /42/, B.M. /27/ i M.C. /29/ iz Banjaluke, a pretresom kuće, stana, pomoćnog i ugostiteljskog objekta na šest lokacija na području Banjaluke koje koriste osumnjičeni pronađena su i izuzeta sredstva za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela – nakit, satovi, pajseri, bušilice, televizori, kao i 18 grama droge “spid”, više šprica i drugi predmeti za konzumiranje droge.

“Obje akcije rezultat su višemjesečne istrage”, istakao je Novković i dodao da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da uhapšeni nakon kriminalističke obrade budu pušteni na slobodu, te da protiv njih bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Srna nezvanično saznaje da su akciji “Lauš” uhapšeni Đurđa Vujinović i Aleksandar Miletić, a u akciji “Opasač” Goran Babić, Dragan Miletić, Bojan Mrđenović i Mario Crkvenčić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender