15. 05. 2021.
Novi spoj olakšava saobraćaj u centru Banjaluke

Novi spoj olakšava saobraćaj u centru Banjaluke

Novi spoj olakšava saobraćaj u centru Banjaluke

Spoj ulica Vase Glušca i Gavre Vučkovića trebalo bi da olakša saobraćaj u užem centru grada, a radovi su počeli zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

Ipak, neki vozači strahuju da bi ova novina mogla da napravi problem, jer izlaz iz Jevrejske ulice nije u istoj ravni sa tim spojem.

U Gradskoj upravi su rekli da je, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, izgradnja spoja ovih ulica nastavljena prošle sedmice.

– Ovi radovi se odvijaju u skladu sa važećim regulacionim planom i projektom. Istim planskim dokumentom predviđeno je da se radovi vrše i u Jevrejskoj ulici – rekli su u Gradskoj upravi, ali nisu mogli precizirati kada će se to desiti.

Dodali su da je jedan od dugoročnih planova u ovom dijelu grada spajanje ulica Gavre Vučkovića i Novice Cerovića.

U Gradskoj upravi istakli su da će spoj između ulica Vase Glušca i Gavre Vučkovca obezbijediti bolje uslove za odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada.

– Građanima će biti dostupniji sadržaji koji se nalaze u Jevrejskoj, Srpskoj i u ulici Kralja Alfonsa XIII. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 73.173 KM – rekli su u Gradskoj upravi.

Radnici koje smo zatekli na gradilištu su rekli da radovi teku po planu.

– Sve se radi kako je i planirano regulacionim planom. Kada se završi ovaj spoj, on će imati dvije kolovozne trake – rekli su radnici.

Vozači kažu da će spajanje ulica poboljšati protok saobraćaja u tom dijelu grada, ali da bi bilo dobro proširiti i ulicu Gavre Vučkovića.

– Ovaj spoj ulica će umnogome rasteretiti saobraćaj i ovo je dobar potez grada. Sigurno je da se može još više učiniti, evo, na primjer, ovdje, koliko znam, predviđeno je da ulica Gavre Vučkovića ima četiri kolovozne trake. Kada bi to uradili, bilo bi idealno i sigurno da bi se smanjila gužva u saobraćaju – rekao je vozač Milan Rosić.

Vozila

– Na teritoriji grada registrovano je 65.000 putničkih motornih vozila, a uključujući autobuse, kamione i motocikle, taj broj se penje na 81.000. Pored svega toga, godišnje se u gradu evidentira 2.000 novoregistrovanih vozila, plus 1.200 novih vozača učesnika u saobraćaju – rekao je predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender