15. 05. 2021.
Autobusi vozili bez većih poteškoća

Autobusi vozili bez većih poteškoća

Regionalna linija: Karta do Trna košta 2,3 a do Zalužana 2,1 KM

Veliki broj građana koji putuju autobusom na liniji dva Trn – Banjaluka kaže da je cijena karte ostala nepromijenjena te da i dalje košta 2,30 KM, pa im nije jasno zašto putnici do naselja Zalužani, od kojeg ih dijeli samo tabla, plaćaju kartu po sniženoj cijeni od 2,10 KM, a oni ne.

Putnike iz Trna zbunilo je i to što na njihovim kartama piše da su druga zona, a prevoznici i grad su rekli da će cijene u drugoj zoni biti snižene za 20 feninga.

Bojana P., koja svakodnevno koristi liniju dva, istakla je da je bila neprijatno iznenađena kada je u ponedeljak vozaču preduzeća “Bočac turs” izdvojila za kartu 2,10 KM, a on je joj rekao da kod njih nije došlo do sniženja cijene karte.

“Nije mi logično da ne dođe i u našem pravcu do sniženja cijene karte ako je gorivo pojeftinilo. Ako je karta za Zalužane pojeftinila, a nas u Trnu bukvalno dijeli samo tabla s tim naseljem, ne vidim zbog čega nije došlo do pojeftinjenja i kod nas”, kazala je Bojana.

Požalio nam se i Saša Kljajić, putnik iz Kuljana, koji se u ponedjeljak vozio autobusom “Autoprevoza” i platio kartu po sniženoj cijeni 1,40 KM, a vraćajući se s posla iz grada autobusom “Pavlović tursa” koji ide prema Trnu, kartu je platio 1,60 KM.

“Iznenadio sam se zbog tih različitih cijena, više mi ništa nije jasno šta je sniženo, a šta nije“, rekao je Kljaljić.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, kaže da razumije nedoumice putnike u vezi sa linijom dva, ali da se pojeftinjenje karata desilo samo u gradskom i prigradskom saobraćaju te da je tako dogovoreno. Naselje Trn pripada opštini Laktaši.

“Linija broj dva Banjaluka – Trn vodi se kao regionalna linija i cijena karata neće se mijenjati”, rekao je juče Mijić.

Iz “Pavlović tursa” nam se danas nisu javili za komentar, kao ni iz “Bočac tursa”.

Vozači savjetuju putnicima da na internetu potraže koje su to prigradske i gradske linije te da se samo na njima primjenjuje novi cjenovnik karata.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender