14. 05. 2021.
Ruski bračni par nestao u Srbiji

Ruski bračni par nestao u Srbiji

Ruski bračni par nestao u Srbiji

Bračni par iz regiona Altaj u Rusiji nestao je u Srbiji, a posljednji put viđen je u Crnoj Gori u oktobru, prenose ruski mediji. Odletjeli avionom u Beograd, gdje im se gubi svaki trag.

Navodi se da su se Marija i Viktor Model preselili iz Barnaula u Crnu Goru prije oko godinu dana.

Marijin otac Jevgenij Jurjev izjavio je Komsomolskoj pravdi da ju je posljednji put vidio “zdravu i srećnu” u Crnoj Gori, kada je mladi bračni par slavio treću godišnjicu braka.

U oktobru, nedjelju dana prije nestanka, Marija je ponovo pozvala u goste oca, koji je rekao da je tada bila u “teškom psihičkom stanju”.

Rekao je da ga, kada je stigao u Budvu, niko nije sačekao, a kada je došao do stana bračnog para, vrata su bila zaključana.

Zahvaljujući snimcima video kamera, roditelji nestale Marije mogli su da rekonstruišu šta se posljednjeg dana dešavalo u Budvi.

Ona se zajedno sa mužem nekud odvezla taksijem, zatim se poslije nekoliko sati vratila kući, da bi kroz neko vrijeme ponovo stigao taksi i oni ponovo negdje otišli.

U stan se više nisu vraćali, prenosi ruska televizija NTV.

Otac se obratio crnogorskoj policiji, koja je odbila da primi izjavu o nestanku, rekavši mu da je mladi par vjerovatno želio da pobjegne od očeve stroge kontrole.

Jevgenij Jurjev tada je odlučio da započne svoju istragu. NTV prenosi da je uspio da otkrije da su se Marija i Viktor posljednji put odvezli do “crnogorskog aerodroma” i da mu je vozač taksija ispričao da su se u vozilu posvađali.

“Marija nije razumijela gdje i zašto treba da leti, ali je s druge strane to izgledalo kao dobro organizovan put, jer je muž imao avionske karte, i u tom trenutku isključene mobilne telefone, zatvorene bankarske račune”, prenosi NTV.

NTV navodi da su doputovali u Beograd, ali da im se tragovi u Srbiji gube.

Jevgenij Jurjev je kazao da je uvjeren da je ćerka postala žrtva narko biznisa njenog muža, koji je skrivan. On smatra da je od beogradskih narko trgovaca trebalo da kupi veću količinu narkotika, ali da mu nije jasno zašto je u to umiješao i suprugu.

“To je povezano sa trgovinom narkoticima. Još ljetos se na internetu dogovarao sa čovjekom, bio je u Beogradu, upoznao se sa ljudima i namjeravao da se time bavi. Taj put je bio povezan sa kupovinom”, kazao je Jurjev.

“Altajski istražni organi su, za razliku od srpskih i crnogorskih kolega, odmah podigli krivičnu prijavu za otmicu i ubistvo. Istrazi su se priključile ruske diplomate koje tragaju za bilo kakvom informacijom o nestalom paru”, navodi NTV.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender