13. 05. 2021.
Ivanić: Dodik i Cvijanovićeva izmišljaju probleme da skrenu pažnju sa lopovluka

Ivanić: Dodik i Cvijanovićeva izmišljaju probleme da skrenu pažnju sa lopovluka

Ivanić o Bakirovom saslušanju: Nije neočekivano, ali jeste neuobičajeno

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da saslušanje bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića u Tužilaštvu BiH nije neočekivano, ali jeste neuobičajeno, jer do sada nije bilo takve situacije.

“Ne mislim da je uobičajeno da se daju izjave u vezi sa imenovanjima /ambasadora/, i što se mene tiče, ja u tim imenovanjima ne vidim ništa sporno. Bošnjačke kandidate predlaže bošnjački član Predsjedništva BiH i naš je dogovor da mi to samo podržavamo”, rekao je Ivanić za “Dnevni avaz”.

On je dodao da će ovaj stav prenijeti i Tužilaštvu BiH, ukoliko i njega pozovu na saslušanje u vezi sa imanovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadora BiH u Sloveniji.

Ivanić je ocijenio i da se BiH nalazi na raskrsnici, te da može krenuti u pozitivnom pravcu, ali isto tako “malo nedostaje da se sve sruši i krene nazad”.

Srpski član Predsjedništva BiH očekuje da pravosuđe u BiH bude nezavisno i profesionalno, ali da to zavisi od toga koje će snage pobijediti, one koje budu imale isključivo profesionalne kriterijume, ili snage koje vole da podilaze političkim, posebno međunarodnim autoritetima.

Mediji su objavili da je Izetbegović juče saslušan u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka zbog procedure u vezi sa imenovanjem Nermane Hadžijahić na mjesto ambasadora BiH u Sloveniji, odnosno eventualnog krivičnog đela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender