14. 05. 2021.
MMF: Srbija će do 2018. porasti 13 odsto!

Premijerka: Lakše do reformi uz pomoć MMF-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Vašingtonu da će reformske mjere koje sprovode entitetske vlade biti daleko lakše i jednostavnije, uz podršku MMF-a i Svjetske banke.
Ona je rekla da se mjere sprovode i u javnom sektoru i kada je riječ o statusu javnih preduzeća, dodavši da je u pitanju niz oblasti koje bi vlade svakako morale da preduzimaju sa ili bez MMF-a i Svjetske banke.

“Kada to kažem mislim na cijeli niz propisa koji moraju da postanu sprovodivi i moderni sa aspekata funkcionisanja svijeta danas i savremene ekonomije”, rekla je juče Srni Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da je na sastanku sa predstavnicima MMF-a i Svjetske banke identifikovan niz napredaka.

“Ako smo mi identifikovani kao neko u koga vrijedi ulagati i davati podršku za reforme onda moramo biti zadovoljni zbog toga”, istakla je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske navodi da su budžeti u BiH, u regionu, ali i nekih razvijenijih zemalja danas suočeni sa istim izazovima i da svima treba novac i više likvidnosti.

“Mi tu nismo ništa posebno specifični, ali ono što jeste dobro i što su pozdravili MMF i Svjetska banka jeste da mi kao dva entitetska premijera nastupamo zajedno i to je možda jedina prava novost u odnosu na ono što smo do sada imali u okviru BiH”, kaže Cvijanovićeva, koja u Vašingtonu boravi sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Cvijanovićeva je dodala da su razgovori koje dva premijera obavljaju prije zajedničkog nastupa nešto što zaslužuje i pohvale.

“Mi smo u konstantnoj komunikaciji, sve su ove mjere zajednički definisane, a sami smo inicirali i mjere oko usklađivanja naših propisa”, ističe premijer Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender