15. 05. 2021.
Turska: Uhapšen “srpski špijun”, predstavljao se kao novinar (VIDEO)

Turska: Uhapšen “srpski špijun”, predstavljao se kao novinar (VIDEO)

Turska priprema vojnu invaziju na Siriju?

Dešavanja na tursko-sirijskoj granici daju osnova za zaključak da Turska priprema vojnu invaziju na Siriju, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

-Imamo dobre razloge da vjerujemo da se Turska aktivno priprema za vojnu invaziju na suverenu državu – Sirijsku Arapsku Republiku. Otkrivamo sve više i više znakova turskih oružanih snaga koje se bave skrivenim pripremama za direktne vojne akcije u Siriji – rekao je Konašenkov na konferenciji za novinare.Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane dostavilo međunarodnoj zajednici nepobitan video-dokaz u kome se vidi kako turske samohodne artiljerijske jedinice granatiraju sirijska naselja u sjevernom dijelu pokrajine Latakija, prenosi “Sputnjik”.

– Zbunjuje nas činjenica da obično pričljivi predstavnici Pentagona, NATO i grupa koje navodno štite prava sirijskog naroda, ćute uprkos našim pozivima da reaguju na ove aktivnosti. Ako neko u Ankari misli da će zabrana ruskog posmatračkog leta pomoći u prikirivanju nečega, to je samo znak amaterizma – napomenuo je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

On je dodao da je Ministarstvo odbrane intenziviralo sve vrste aktivnosti nadzora na Bliskom istoku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender