15. 05. 2021.
Novi brojevi za plaćanje parkinga

Novi brojevi za plaćanje parkinga

Grad upozorava: Ne plaćajte parking pomoću aplikacija

Iz gradskog Odsjeka za parkinge i garaže apeluju na građane da prilikom plaćanja parkinga izbjegavaju plaćanje putem aplikacija za pametne telefone, jer će njihovi automobili najvjerovatnije biti blokirani, bez mogućnosti povrata novca!

Kako kažu u ovom odsjeku, već duže vrijeme obraćaju im se građani koji dolaze da se žale jer su im automobili blokirani, iako su parking platili putem jedne od brojnih Android aplikacija za pametne telefone.

Problem s ovakvim plaćanjem jeste što u svojoj bazi podataka odsjek nema registrovane uplate preko aplikacija, pa automobili obično budu blokirani. Kako je došlo do ovakve situacije, nije jasno ni ljudima u Gradskoj upravi, pa su apelovali na građane da do daljeg parking plaćaju isključivo po uputstvima koja se nalaze na svakom automatu za parking.

– Postoje takozvane divlje aplikacije, ali mi nemamo nikakav ugovor ni sa jednim vlasnikom tih aplikacija. Kada platite na takav način, kod nas uopšte nema tragova o vašoj uplati. Vozilo bude blokirano i onda nam dolaze ljudi da se žale, neki čak i da se tuku. Ne možemo vraćati novac, jer za to nemamo validnog osnova. Prilikom revizije bila bi naša krivica ukoliko bismo vraćali novac. Zato do daljeg apelujemo da građani koriste standardne metode plaćanja parkinga SMS-om da bi izbjegli ovakve situacije – kaže rukovodilac Odsjeka za parkinge i garaže u Gradskoj upravi Branimir Papić.

Od aplikacija kojima se u Banjaluci može platiti parking najpoznatija je „m:parking”, a tu su i „ParkingappBiH”, „UrbanGenie” i druge. U Gradskoj upravi nisu rekli da li problemi nastaju prilikom korišćenja bilo koje od aplikacija ili je riječ o pojedinim aplikacijama koje ne rade sinhronizovano s gradskim odsjekom. Takođe, ostaje pitanje gdje završava novac građana koji su koristili aplikaciju za parking, ukoliko im automobil bude blokiran, jer u bazi podataka nema tragova o njihovim uplatama.

Podsjećamo, uslugu parkiranja je moguće platiti putem automata za naplatu ili SMS porukom. Od 1. januara 2016. u funkciji su novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom. Tako za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender