14. 05. 2021.
Italijanski sveštenik djeci hodočašće u Međugorje pa ih silovao!

Italijanski sveštenik djeci hodočašće u Međugorje pa ih silovao!

Italijanski sveštenik djeci hodočašće u Međugorje pa ih silovao!

Platiti 13-godišnjaku i 15-godišnjaku hodočašće u Međugorje da bi ih tamo silovao zaista ne pripada u pobožna milosrđa, iako je nesrećna majka baš u to povjerovala i puna povjerenja predala sinove adolescente u ruke svog sveštenika u Palermu.

Kako prenosi Jutarnji.hr, riječ je o don Robertu Elisu, kojeg je zbog navedenog zlodjela tadašnji nadbiskup u Palermu kardinal Paolo Romeo opozvao iz župe Presvete Marije Uznesene i poslao u Rim u dom zatvorenog tipa za posrnule sveštenike, odakle je u utorak premješten u rimski zatvor, jer će mu biti suđeno za silovanje maloljetnika.

Naime, po italijanskom zakonu se sa silovanjem izjednačava i odnos za koji je maloljetnik dao dozvolu, ako nije dostigao uzrast u kojem se smatra polno odgovornim, a u svakom slučaju ako je za to dobio novac ili neku pogodnost.

Velečasni Elis pokušao je uvjeriti majku dječaka (ispis tog internet dijaloga poslužio je kao dokaz) da mu se dogodilo jednom, da ne zna šta ga je spopalo, da ga je omamila želja za ljubavlju i nježnošću. Ispostavilo se da je tu braću napastovao više puta, u većim razmacima. Kad su govorkanja počela, javio se još jedan muškarac, sada odrastao, kojeg je isti sveštenik zaveo dok je bio dječak.

Korado Lorefajs, sadašnji nadbiskup u Palermu, zamolio je oproštenje od žrtava, izrazivši im svoju solidarnost i “duboku bol jer to djelo teško vrijeđa samo ljudsko društvo i unakazuje lik cjelokupne crkvene zajednice, a posebno mnogih sveštenika koji danonoćno i tiho djeluju predano i plemenito na području djece za dobro muškaraca i žena koji su im povjereni”.

(atv)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender